Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Banca Transilvania amână creșterea comisioanelor la operațiunile cu numerar în plin scandal al ordonanței anti-cash. Anunț OFICIAL

Publicat

Banca Transilvania amână creșterea comisioanelor la operațiunile cu numerar, au anunțat luni reprezentanții instituției bancare. 

BT anunțase că urma să majoreze unele comisioane pentru persoane fizice și firme, de la 1 ianuarie 2024.

Detalii aici: Banca Transilvania va majora unele comisioane, de la 1 ianuarie. Cresc în special taxele pentru operațiuni cu numerar la ghișeu

Era vorba în special despre comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu, unele dintre acestea urmând să crească chiar și cu 50%.

Anunțul privind creșterea comisioanelor la BT a fost făcut exact în perioada în care Guvernul anunțase introducerea unor plafoane de plată și încasare în numerar.

După reacțiile negative din spațiul public, BT a anunțat că renunță deocamdată la măsură.

Precizările Băncii Transilvania legate de renunțarea la creșterea comisioanelor

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că Banca Transilvania a mărit comisioanele la anumite operațiuni cu numerar, menționăm:

BT are printre cele mai mici comisioane la procesarea numerarului, atât în cazul persoanelor fizice, cât și pentru companii.

BT are cea mai mare rețea de ATM-uri din România (1.850, din care peste 1.000 sunt amplasate în localități mici și medii, inclusiv din zona rurală), peste 500 de unități (care aproape toate) procesează cash și o rețea de acceptare formată din peste 120.000 de terminale POS.

BT a crescut numărul de bancomate și a menținut numărul unităților care operează cash, în condițiile în care multe bănci au decis să limiteze aceste operațiuni, ajungând astfel să proceseze peste 100 de miliarde de lei anual.

Între ajustarea comisioanelor aplicate de BT și măsurile fiscale anunțate recent (privind limitarea operațiunilor cu numerar) – nu există nicio legătură.

Măsurile BT au fost discutate și analizate intern cu mult timp în urmă, în condițiile în care timp de trei ani nu au existat majorări, iar costurile de procesare pentru numerar și mentenanța aparatelor folosite au crescut constant.

Cu toate că tendința în piața bancară și în lumea civilizată, în general, este de a limita operațiunile cu numerar, BT va continua să susțină un ecosistem puternic de gestionare al banilor românilor, menținând în siguranță tranzacțiile în numerar.

Astfel, BT va continua investițiile susținute în capacitățile de procesare a numerarului.

Totuși, BT a decis să amâne, pentru moment, orice creștere a comisioanelor la operațiunile cu numerar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax