Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Banca Transilvania, despre amânarea ratelor la credite. Detalii pentru clienții persoane fizice

Publicat

bani lei monede

Banca Transilvania a anunțat recent măsurile pentru clienți, în contextul ordonanței pentru amânarea ratelor la credite. Nu va percepe dobânzi la dobânzile capitalizate în urma suspendării ratelor, nici pentru creditele imobiliare, nici pentru cele de nevoi personale.

Persoanele fizice, clienți Banca Transilvania pot cere amânarea ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. Perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligațiilor de plată.

Citește și Transferurile de bani prin BT Pay, oprite în 11 și 12 iunie. Mai multe aplicații ale Băncii Transilvania indisponibile. Motivul

Pentru creditele cu garanții imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în cel mult 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanței de urgență.

Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile acumulate vor fi reeșalonate până la finalul noii maturități – prelungite – a creditului; pentru aceste sume se va aplica o rată a dobânzii egală cu 0%; măsura este suplimentară cerințelor legale aprobate de către Stat, potrivit BT.

În plus, banca va derula în paralel și un program propriu, prin acelasi mecanism, și pentru clienții care nu se încadrează în mod expres în prevederile OUG și care nu au restanțe mai vechi de 1 martie a.c., dar nu le-au putut achita din cauză că au fost afectați de actualul context. De asemenea, banca menține perioada de grație oferită la cardurile de credit, până la 25 mai a.c., așa cum a fost anunțat în 14 martie a.c.

Pentru a beneficia de măsurile BT, clienții trebuie să depună o solicitare în decurs de cel mult 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență (30 martie a.c.), adică până în 14 mai a.c.

sursa: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax