Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

UPDATE: Banca Transilvania va introduce comisioane la tranzacțiile cu cardul de credit. Reacția instituției financiare

Publicat

bt

Banca Transilvania și-a anunțat clienții că din 24 decembrie 2018, o mare parte din tranzacţiile efectuate de persoanele fizice cu cardul de credit, care în prezent sunt gratis, vor fi încărcate de comisioane. Nivelul acestora va fi de aproximativ 1% din suma tranzacționată.

Potrivit scrisorii de informare a Băncii Transilvasnia, tranzacţiile cu cardul de credit care rezultă încărcarea cu bani a unui cont, card, aplicaţie, transfer de bani prin şi dintr-o aplicaţie, tranzacţie pe internet cu scop de transfer de bani vor fi comisionate.

Tranzacţiile menţionate vor fi taxate cu acelaşi comision perceput de bancă la retragerea de numerar de la ATM/POS. Potrivit grilei de comisioane a băncii retragerile de numerar sunt comisioanate cu 1% din suma retrasă, minimum 2,5 lei, sau 1% plus 2,5 lei, în funcţie de tipul card de credit.

În ultimii doi ani, Banca Transilvania a introdus o serie de comisioane noi la mai toate produsele pe care le are în portofoliu. Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România. Este foarte probabil ca de anul viitor, după finalizarea absorbţiei Bancpost, BT va deveni probabil prima bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajați şi aproape 500 de sedii. Este prima instituție bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018.

Reacția Băncii Transilvania

Banca Transilvania a transmis că nu a adus nici o modificare în ceea ce privește comisionul pentru plata cumpărăturilor făcute cu cardurile de credit (care sunt majoritare, peste 90% din tranzacțiile cu cardurile de credit), așa încât acesta este, în continuare, zero.

Asta în condițiile în care, în ultima vreme au apărut informații că din 24 decembrie 2018, o mare parte din tranzacţiile efectuate de persoanele fizice cu cardul de credit, care în prezent sunt gratis, ar fi încărcate de comisioane.

Din acest punct de vedere, banca a precizat doar situația din prezent, nu și dacă și în viitorul apropiat vor fi tot gratuite.

bt

Informațiile transmise clienților băncii chiar de către reprezentanții BT, arată că tranzacțiile VOR FI COMISIONATE. Mai jos, vă prezentăm precizările transmise de Banca Transilvania, redacției Alba24.

Precizările Băncii Transilvania

”Banca Transilvania nu a adus nicio modificare în ceea ce privește comisionul pentru plata cumpărăturilor făcute cu cardurile de credit (care sunt majoritare, peste 90% din tranzacțiile cu cardurile de credit), asa încât acesta este, în continuare, zero.

Precizăm totodată că utilizatorii de carduri de credit BT nu doar că nu sunt comisionați la plățile la comercianți, dar primesc și puncte de loialitate STAR la fiecare tranzacție de achiziționare de bunuri și servicii (ex. În România, BT acordă 0.3% la fiecare tranzacție, iar comercianții parteneri, peste
12.000, acordă și ei puncte de până la 10% din valoarea tranzacției).

· BT nu a facut nicio modificare privind comisioanele pentru ridicările de numerar de la ATM cu cardurile de credit.

· BT a reglementat doar incadrarea unor tranzactii din categoria transfer de bani din contul de card de credit la categoria retrageri de numerar. Aceste tranzacții reprezintă doar 0.1% din totalul tranzacțiilor cu cardurile de credit BT, 90% fiind cumpărăturile cu cardul de credit, 9.9% fiind ridicări cu cardul de credit de la bancomat, tranzacții pentru care, așa cum s-a menționat, nu s-a adus nicio modificare.

· Cardurile de credit BT au perioada de gratie pentru toate tipurile de tranzacții efectuate cu acestea.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Apocalipsa lui Rika

    joi, 15.11.2018 at 15:25

    asa plecam de la BT … o firma neserioasa ! nu am incredere in banci !!!!

  2. Un client BT

    joi, 15.11.2018 at 18:47

    Ce tzepari infecti… Acum daca s-au vazut cu sacii in caruta, dupa achizitionarea Banc Post, baga comisioane la greu ca doar mare masa a prostimii plateste fara sa stie. Daca o sa bage comision la plata facturilor si la tranzactiile online eu o sa ma mult la altii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax