Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Băncile încep să reducă avansul pentru creditele ipotecare. Noile condiţii cerute de instituţiile bancare

Publicat

credite-bancare-restante Băncile micşorează avansul obligatoriu pentru creditele ipotecare. Unele instituţii bancare cer avans diferenţiat, în funcţie de valoare imobilului. Schimbările vin după ce solicitările pentru Prima Casă s-au înmulţit, iar băncile au majorat avansurile.

BCR a anunţat că avansul minim cerut pentru creditele ipotecare standard va fi redus, în cele mai mari 20 de oraşe, la 25 la sută, de la 35%, cât este acum.

Alte bănci, BRD şi CEC, de exemplu, cer avans diferenţiat în funcţie de valoarea imobilului. În cazul în care creditul depăşeşte 250.000 de euro avansul minim cerut de bancă se va reduce până la 15 la sută.

Anul acesta, cererea pentru creditele Prima Casă a explodat pe fondul discuţiilor despre legea dării în plată. Fondurile alocate iniţial, de circa 1,6 miliarde de lei, s-au epuizat rapid. La începutul acestei luni, statul a alocat alte 500 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei s-au acordat deja, iar restul banilor abia ajung pentru dosarele în derulare.

Cererea pentru creditele Prima Casă a explodat anul acesta iar multe bănci au stabilit avansuri de peste 30% pentru creditele ipotecare, după intrarea în vigoare a Legii dării în plată.

Avansurile cerute de bănci

BCR

25% – în cele mai mari oraşe

35% – avans standard

BRD

25% – pentru credite de peste 250.000 euro

35% – avans standard

CEC Bank

15% – pentru credite de peste 250.000 euro

30% – avans standard

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax