Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Băncile reacționează după legea dării în plată: BCR majorează avansul pentru creditele ipotecare. Câți bani trebuie să ai ca să primești credit

Publicat

bcr Banca Comercială Română, cea  mai mare bancă din România, crește avansul minim la creditele ipotecare/imobiliare la 35 la sută, cu 20 de puncte peste nivelul actual, ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată. Totodată, banca reduce și perioada maximă de creditare la 25 de ani și crește plafonul minim al sumei ce poate fi împrumutată. Alte bănci au luat măsuri similare în ultima lună după legea dării în plată.

Vorbim despre un avans mai mare, dar o perioadă de rambursare mai mică, scade de la 30 la 25 de ani. Suma minimă care poate fi împrumutată crește, ajunge la 45 de mii de lei, aproape dublu.

Pe lângă BCR, BRD Societe Generale, CEC Bank și Alpha Bank au mărit avansul la creditele ipotecare după promulgarea legii dării în plată de către președinte în urmă cu aproape două săptămâni.

Anterior, Banca Românească, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost și Intesa Sanpaolo Bank modificat condițiile de creditare pentru împrumuturile ipotecare.

Și la împrumuturile în euro a crescut avansul pentru un credit ipotecar. Toate aceste bănci spun că măsura a fost luată în urma legii dării în plată care ar urma să intre în vigoare în data de 13 mai.

sursa: digi24.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax