Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bandă de hoți specializată în furturi de cabluri telefonice, trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Cum acționa gruparea

Publicat

O bandă de hoți de cabluri de telefonie a fost trimisă în judecată de magistrații din Blaj. Ancheta autorităților pentru a-i prinde pe aceștia a fost una complexă. 

Telefoanele celor cinci au fost interceptate iar una dintre mașinile folosite pusă sub urmărire. Deși faptele s-au produs la sfârșitul anului 2021, o trimitere în judecată a avut loc în 28 februarie 2024. 

Anchetatorii au probat două furturi de cablu de telefonie, de pe stâlpi. Furturile s-au produs în zona comunei Sâncel, iar banda de hoți este din Sibiu.

În total au reușit să fure peste o mie de metri de cablu de telefonie.

Gruparea era bine organizată.

La fiecare faptă de furt cei care urmau să taie cablurile se deplasau cu o autoutilitară, iar în fața lor aveau un complice. Acesta conducea o mașină în fața dubei, iar în momentul acțiunii supraveghea zona pentru a-i anunța pe hoți dacă sunt observați de cineva.

După ce au fost identificați, bărbații din grupare au fost puși sub urmărire. Anchetatorii le-au interceptat telefoanele. Mai exact, mesajele și apelurile telefonice. De asemenea mașina care mergea în fața autoutilitarei a fost pusă sub urmărire pentru a vedea unde se deplasează.

La dosar au fost probate două furturi:

  • 31 octombrie 2021, în intervalul orar 19.30-22.40: 285 de metri liniari de cablu din localitatea Pănade,
  • 7 noiembrie 2021, în intervalul orar 19.46-22.58, 1000 de metri liniari de cablu din localitatea Iclod.

Trimitere în judecată

După ce au strâns destule probe, anchetatorii au efecutate percheziții domiciliare. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar apoi plasați sub control judiciar. În timpul anchetei, aceștia și-au recunoscut vina.

Firma de telefonie mobilă si-a calculat prejudiciul la suma de 51.646,97 lei.

Dosarul a trecut în data de 28 februarie 2024 de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Banda de hoți va fi judecată de magistrații Judecătoriei Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax