Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bani de la stat pentru repararea casei sau achiziționarea unor electrocasnice. Cine poate beneficia și în ce condiții

Publicat

Un nou ajutor din partea statului va fi oferit pentru mai multe categorii de români.

Este vorba despre un ajutor financiar pentru reabilitarea locuinței sau pentru achiziționarea unor electrocasnice de necesitate. 

Totuși pentru a primi ajutorul financiar cei care vor banii trebuie să fie eligibili cu cerințele guvernului.

Este vorba despre vouchere care vor fi acordate din fonduri europene și peste 220.000 de români ar putea primi acest sprijin, care ar urma să fie folosit pentru renovarea casei sau pentru schimbarea unuia dintre electrocasnicele principale, precum frigiderul, aragazul sau mașina de spălat, a explicat ministrul Marcel Boloș la antena3.

Cine va putea beneficia de ajutorul de la stat

Familiile cu mai mult de cinci copii

Cei care se află în imposibilitate de muncă

Persoanele vârstnice

Două tipuri de vouchere

Este vorba despre voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher. și de voucherul pentru echipamentele electrocasnice pentru electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, un voucher în valoare tot de 4000 de lei.

Departajarea prin anchete sociale

Cei care vor beneficia de bani vor fi rezultatul unei anchete sociale.

Aș vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit și încercăm prin anchetele sociale și prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcționa pe lângă autoritățile locale, să finanțăm cheltuielile de personal pentru asistentul social, medical și cel educațional.

Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are. De exemplu are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice.

De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a explicat ministrul Marcel Boloș la Antena 3 CNN.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax