Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru tineri. Primesc 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. Înscrieri până în 31 decembrie 2021

Publicat

Statul român vrea să ajute tinerii șomeri să-și deschidă o afacere. În acest scop, se dau până la 25.000 de euro, iar condițiile sunt departe de a fi cele mai stricte. Mai important este ce faci cu banii, dar asta doar dacă reușesc să descopere locul în care se află documentațiile necesare pe siteul ministerului.

Apelul de proiecte s-a deschis miercuri, 3 noiembrie și proiectele pot fi depuse până la 31 decembrie 2021, iar 1500 de tineri șomeri ar putea să obțină 25.000 euro pentru pornirea unei afaceri.

În România, se ia în calcul foarte în serios situația tinerilor din categoria NEET (Not in Employment, Education or Training). Această abreviere face referire la tinerii între 16 și 29 de ani care nu mai urmează studiile unei școli, dar nici nu lucrează sau fac un training nicăieri.

Conform unui anunț din partea Ministerului Investițiilor, cei până la 25.000 de euro se dau persoanelor care se încadrează în particularitățile de mai sus din sud-vest, sud-est, centrul țării sau sudul Munteniei.

Aproape 60.000 de tineri„Not in Employment, Education or Training”, șomeri vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor. Acestea vin să sprijine, în primul rând, pe cei din mediul rural dar și minoritatea romă.

Cei în cauză, cu vârsta între 16 și 29 de ani, vor putea să-și finalizeze studiile și să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii care au o cerere mare pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă.

Pe lângă cei de mai sus, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

Bani de la stat pentru tineri

Conform datelor publicate pe site-ul ministerului, până pe 31 decembrie 2021, este deschis un apel de proiecte cu fonduri destinate consilierii, formării, găsirii unui loc de muncă, dar și pentru finanțarea unor noi afaceri gândite de tinerii români.

Finanțarea se va face în două etape. În prima parte, terții responsabili de distribuția fondurilor depun proiecte la stat pentru a obține finanțare.

În a doua etapă, ulterior obținerii finanțării, terții vor pune fondurile la dispoziție tinerilor vizați în mod efectiv de această inițiativă.

Fiecare tânăr șomer va putea primi până la 25.000 de euro, iar dacă estimările autorităților sunt corecte, ar putea duce la deschiderea a aproximativ 800 de afaceri noi.

Organizațiile care vor ghida întregul proces sunt ONG-uri, furnizori de formare profesională, sindicate, patronate sau asociații de întreprinderi.

Pe lângă vârstă, un alt criteriu de eligibilitate pentru tinerii români este să figureze ca șomeri în evidențele agențiilor de muncă, la ANOFM.

Domiciliul în regiunile de sud-vest, sud-est, centrul țării și sudul Munteniei este, de asemenea, important. Nu în ultimul rând, afacerile nou-înființate vor trebui să aibă sediul social într-una dintre regiunile amintite, indiferent dacă se realizează în mediul rural sau urban.

DOCUMENTE AICI

Detalii despre proiect: AICI

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax