Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani din fonduri europene pentru profesori, destinaţi cumpărării de cărţi şi participării la conferinţe. 100 de euro pentru materiale didactice

Publicat

elevi

Până la sfârşitul acestui an, profesorii ar urma să primească bani pentru a-şi putea cumpăra cărţi şi pentru a participa la conferinţe. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că aceste sume vor fi din fonduri europene.

Pricopie a declarat că Ministerul Educaţiei doreşte să reintroducă acel drept pe care l-au pierdut cadrele didactice, respectiv acordarea unei sume de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru a-şi cumpăra materiale didactice.

Pricopie a spus că, până la sfârşitul anului, printr-un proiect finanţat din fonduri structurale, se doreşte ca profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru achiziţionarea de cărţi şi reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, dar şi pentru participarea la conferinţe.

„Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe”, a spus Pricopie.

El a precizat că în momentul de faţă nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor sume.

„Nu uitaţi că avem câteva sute de milioane de euro necheltuite pe fonduri structurale, care sunt separat de bugetul statului, şi din aceste sume, în ultimele săptămâni, în discuţie cu domnul ministru Teodorovici şi discutând şi cu domnul prim-ministru, încercăm să punem toate lucrurile cap la cap pentru ca, până la sfârşitul anului calendaristic, acest lucru să se întâmple”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a arătat că doreşte reintroducerea într-o formă modernă a alocării sumei de 100 de euro pentru cărţi.

„Nu în sensul că vor primi profesorii 100 de euro şi trebuie să aducă dovada că au cumpărat cărţi de 100 de euro,(…) pentru că dacă-i dai unui profesor o sumă de bani să facă ceva, probabil că ştie el ce are de făcut, nu trebuie să-l controlez contabil. Fie că vorbim de echivalentul a 100 -150 de euro, eu am mers pe o sumă mai mare, fără să fie nevoie de decontare, iar cu această sumă profesorul să-şi poată cumpăra cărţi, să meargă la un curs de formare, să participe la o conferinţă, să facă ce consideră”, a explicat Pricopie, precizând că această sumă ar urma să fie acordată inclusiv profesorilor suplinitori.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. mdda

    joi, 21.08.2014 at 21:57

    Ai cunostinte pe la librarii, iti taie factura si bon fiscal , si gata banii de justificat cei 100 euro, realitatea este ca nimeni nu cumpara nici o carte pentru copiii ci se face numai pe hartie justificarea banilor si apoi in buzunarul profesoriilor. Ar trebui ca aceste zise cartii sa se si prezinte nu numai facturiile ca le-ai cumparat.

  2. anda

    vineri, 22.08.2014 at 22:39

    Ar fi bine sa nu/ti spui parerea daca nu ai cunostintele necesare. Ai fost tu in librarie sa vezi ca profesorii nu/si cumpara carti? Ia mai taci!

  3. agaton

    sâmbătă, 23.08.2014 at 07:57

    Mai nou ai dreptul la parere doar daca ai @cunostinte@..adica,pile?care,evident,sunt necesare,pentru ca asa e construita tzara..recte e prost facuta..daca nu se schimba multe,se duce de rapa..de fapt,o tot face..si nu e in stare sa faca saltul spre o reala modernitate..

  4. anda

    duminică, 24.08.2014 at 22:42

    nu vorbim de pile,vorbim doar daca stim sigur despre ce e vorba, iar daca nu stim tacem, asta era ideea

  5. gabi

    joi, 18.09.2014 at 13:17

    adevarul este ca o asa suma de bani trebuie neaparat justificata, mdda, ca nu cumva sa se imbogateasca profesorii ca si asa salariile lor sunt imense,iar de naveta zilnica de zeci de km pe care trebuie sa o faca unii nici nu mai vorbim, dar as ruga p cei care s trezesc sa faca astfel d comentarii sa s abtina si sa isi vada d treaba lor, ca d aia nu merge bine in tara noastra, n dam unii la altii in cap! rusine celor de acest gen!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax