Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bani europeni pentru modernizarea reţelelor de apă din Alba

Publicat

Infrastructura de apă şi apă uzată a judeţului Alba va fi modernizată cu bani europeni. Primarul Mircea Hava se va afla luni, 22 noiembrie, la ora 12, la Ministerul Mediului pentru a semna împreună cu ministrul Laszlo Borbely contractul de finanţare  pentru proiectul ce vizează reînoirea reţelelor de apă din şapte localităţi din judeţul Alba.

În urma acestui proiect, ce se ridică la suma de 102 milioane de euro, cuprins în Programul Operaţional Mediu pentru asistenţă structurală, vor începe lucrările pentru introducerea unei reţele noi de distribuţie, extinderea conductelor principale de apă pe o lungime de 2,1 km şi construcţia a trei staţii de tratare a apei. Şapte staţii noi de epurare, precum şi 57 de staţii de pompare a apei uzate vor fi date în funcţiune, iar reţelele de canalizare vor câştiga, în urma lucrărilor, încă 132 de km.

Proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată a fost stabilit la o valoare de 94.135.819 de euro, la care se adaugă 7.910.181 euro, din împrumutul operatorului APA CTTA SA Alba şi va fi implementat în localităţile Alba Iulia, Câmpeni, Blaj, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş şi Aiud: „Pot spune că, pentru Alba Iulia şi întreg judeţul Alba, acest contract este o nouă reuşită. Demonstrăm încă o dată că investiţiile din bani europeni sunt prioritatea noastră şi reuşim de fiecare dată în acest domeniu. Eforturile autorităţilor din judeţ şi ale Asociaţiei Apa Alba nu au fost de prisos, iar aplicaţiile noastre se dovedesc a fi eligibile şi extrem de importante pentru dezvoltarea durabilă a municipiului şi a judeţului”, a declarat primarul Mircea Hava, preşedinte al Asociaţiei Apa Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax