Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani grei pentru o parte din sportul județean. 450.000 de euro de la CJ Alba pentru volei, handbal, baschet, șah și tenis

Publicat

volei Fiecare început de an înseamnă alocare de fonduri pentru diverse investiții și activități. Echipele sportive din județ nu fac excepție și cer bani pentru competițiile și cheltuielile pe anul în curs. În 2016, cei mai mulți bani se vor duce la echipa de volei de la Blaj care solicită 1,2 milioane de lei, mai mult cu 200.000 de lei față de anul trecut.

Nu mai puțin de 2 milioane de lei, adică aproximativ 450.000 de euro din bugetul județului Alba vor intra anul acesta în conturile echipelor sportive din Alba.

La fel ca și anul trecut, cea mai mare sumă va ajunge la Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj, care solicită suma de 1.200.000 lei față de 1.000.000 lei cât a primit anul trecut. Echipa se află pe locul I în campionat cu un total de 32 de puncte la o diferență de 5 puncte față de locul II CSM București.

Consiliul Județean va aloca anul acesta Asociaţiei „Handbal Club Alba-Sebeş”, din bugetul propriu al Judeţului Alba, suma de 450.000 lei, mai puțin cu 50.000 față de anul trecut. Echipa, care a intrat în 2015 în prima ligă, nu prea ține piept adversarelor și este aproape de retrogradare, fiind de locul 13 din 14 ehipe.

Alți 300.000 de lei, la fel ca și anul trecut, vor ajunge la echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia, aflată pe locul al III-lea în campionat. Tot la Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia, persoană juridică înființată ca instituție publică, vor ajunge alți 25.000 lei, pentru șah.

Consilierii locali vor mai avea de aprobat cotizaţia Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”, pentru anul 2016 în valoare de 50.000 lei.

Echipele de fotbal au fost ocolite și anul acesta de bugetul dedicat activităților sportive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bagatorul de seama

    joi, 28.01.2016 at 19:33

    Blajeni de blajeni si albanezi de albanezi care-si platesc impozitele si taxele locale pentru salariile de 1500 – 2000 euro / luna (plus cazare, masa, echipament, desigur, asigurate) unor jucatoare care nu numai ca nu sunt din Blaj sau din Alba, dar 8 din 12 nici macar nu sunt romance. Totul pentru ca primarul si presedintele consiliului judetean si-au gasit o jucarie de adus voturi – echipa de volei fete. Cand Blajul a iesit campioana nationala la junioare nimeni n-a zis nimic, specialistii primariei blaj habar nu aveau cati sportivi are o echipa de volei, acum sunt mari experti in domeniu. Eu cred ca ei ar trebui sa se ocupe de binele orasului, sa fie prezenti in comunitate, nu sa faca excursii (poate pe banii publici, poate nu). In maxim 2 ani dupa ce se gata banii, blajul nu va mai avea echipa in liga 1 – s-a mai vazut situatia asta. Inteleg dictonul „paine si circ”, dar sa nu ne imbatam cu apa rece.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax