Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani mai mulți pentru personalul din sănătate. În a doua jumătate a anului, veniturile s-ar putea MAJORA

Publicat

medici spital

medici Ministerul Sănătății va colabora cu Federația Sanitas, astfel încât să fie reglementat „pozitiv” modul de acordare a sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să se poată realiza și o majorare a veniturilor, a declarat ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu.

„Ca ministru, susțin majorarea veniturilor personalului din sănătate, ca mod de a asigura o bună funcționare a sistemului sanitar. După acordarea unei majorări de 100 de lei, încă de la începutul anului 2015, vom colabora cu Federația SANITAS astfel încât să reglementăm în mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumătate a anului să putem veni și cu o majorare a veniturilor”, a afirmat ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat postat pe site.

Totodată, Ministerul Sănătății va susține demersurile Sanitas privind elaborarea și aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

„Ministerul Sănătății va supune dezbaterii publice, săptămâna aceasta, condițiile de exercitare în regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moașă, asistent medical în spitalele publice”, precizează comunicatul de presă.

De asemenea, au fost analizate și celelalte revendicări ale Sanitas privind reglementarea funcționării rețelei de medicină școlară, respectarea normativelor de personal și asigurarea unei finanțări adecvate a unităților sanitare publice de stat.

Aproximativ 150 de reprezentanți ai Federației Sanitas au protestat marți la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerul Sănătății, pentru a atrage atenția asupra problemelor existente în sectorul sanitar din România.

‘La acțiunile de astăzi (marți, n.r.) participă în total 600 de membri din toată țara ai federației noastre. Principalele revendicări sunt legate de creșterea salariilor și a veniturilor, îmbunătățirea legislației privind salarizarea, realizarea unui Regulament de sporuri și o finanțare adecvată pentru toate unitățile spitalicești. De asemenea, solicităm deblocarea posturilor din sistem, pentru că, la ora actuală, se înregistrează o criză acută a personalului din Sănătate. Am ales această zi pentru pichete deoarece am vrut să marcăm Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită în fiecare an la data de 7 aprilie’, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

El a precizat, totodată, că va participa la discuții cu reprezentanții ministerelor, în cazul în care se va decide organizarea unei astfel de întâlniri.

‘Dacă vom fi chemați la negocieri, vom merge și vom prezenta lista noastră de revendicări. Guvernanții trebuie să ia măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă angajații din Sănătate’, a spus Sepi.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax