Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani mai mulţi pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial. Cât este tariful, din aprilie

Publicat

monitorul oficial A crescut tariful pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial. Aesta este de 122 lei/pagină de manuscris, fără a se mai ţine cont tipul documentului, respectiv de părţile Monitorului Oficial (I-VII).

În lista tarifelor aplicabile de la 1 aprilie 2017, stabilite prin HG 156/2017, nu mai este inclusă taxa pentru publicarea în Monitorul Oficial a anunţurilor privind pierderea actelor sau schimbarea numelui, însă oricum această taxă fusese exclusă de la 1 februarie 2017.

Astfel, în ciuda eliminării tarifelor pentru actele pierdute, diferenţele de preţ pentru celelalte acte sunt considerabile.

De exemplu, dacă înainte se plătea 73 lei/pagină de manuscris pentru publicarea în Monitorul Oficial, Partea a III-a, a actelor instanţelor judecătoreşti, de sâmbătă se aplică tariful unic în valoare de 122 lei/pagină de manuscris. Acelaşi tarif va fi achitat şi în cazul publicării în Partea a IV-a a actelor prevăzute de Legea societăților nr. 31/1990, pentru care înainte se plătea 31,5 lei sau 104 lei/pagină de manuscris.

Tarifele conţin TVA iar o pagină de manuscris este formată din 2.000 de semne, inclusiv spaţiile.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 156/2017 privind aprobarea tarifelor pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial al României, părţile I-VII, actele înaintate trebuie să aibă un conţinut lizibil tehnoredactat la un rând şi jumătate, cu corp 12 Times New Roman, fără ştersături sau adăugări nedactilografiate, care fac de neînţeles textul acestora.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax