Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani mai putini în programul Prima Casă, în 2018. Sfaturi de la specialiști

Publicat

Anul acesta veștile nu sunt tocmai bune pentru cine vrea să cumpere o locuință cu ajutorul programului guvernamental Prima Casă. Statul dă cu jumătate de miliard de lei mai puţin pentru garantarea împrumuturilor, aşa că amatorii trebuie să aibă dosarele bine pregătite, ca să fie siguri că băncile le analizează în timp util, înainte să se termine fondurile.

Scăderea fondurilor de la programul Prima Casă îngrijorează pe mulţi. Aproape două treimi dintre locuinţele noi cumpărate anul trecut au fost finanţate printr-un asemenea împrumut.

Specialiştii cred că suma alocată anul acesta nu ajunge pentru toţi cei care vor să cumpere casă prin credit garantat de stat. Fondurile asigură doar 20 de mii de locuinţe, cu cinci mii mai puţine decât anul trecut, aşa că lupta va fi dură.

Bucuria celor care vor primi un credit Prima Casă va fi însă umbrită de creşterile de preţuri care apar de regulă pe piaţa imobiliară.

„În februarie se dă dumul la program, se bulucesc oamenii să prindă acest program, vorbim de câteva zeci de mii de clienți care intră dintr-o dată în piața imobiliară, pentru a-și găsi un imobil, și care denaturează piața pe moment. Ulterior, când programul se stinge, undeva în august, piața intră în regres”, explică Dragoș Nichifor, analist bancar.

De altfel, acesta este unul dintre motivele pentru care economiştii sunt de părere că programul Prima Casă ar trebui modificat – să fie doar pentru cei cu venituri modeste.

Programul guvernamental Prima Casă a început acum opt ani pentru a revigora piaţa imobiliară devastată de recesiunea economică ce tocmai se termina. De atunci, aproape 230.000 de oameni au devenit proprietari cu ajutorul unui asemenea credit.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax