Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru Asociaţia Caritas şi Filantropia Ortodoxă de la Consiliul Local Alba Iulia. Contribuţii pentru asigurarea serviciilor sociale

Publicat

batraniConsilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, vineri, finanţări pentru două asociații care oferă servicii sociale la domiciliu: Asociația Caritas Alba Iulia și Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

În cazul Asociației Caritas Alba Iulia, este vorba despre finanțarea Centrului de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu Alba Iulia pentru anul 2015. Cazurile sociale beneficiază de gratuitate sau reduceri în baza anchetelor sociale întocmite de asistentul social. Contribuția solicitată din partea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia este de 3.800 lei/lună, ceea ce reprezintă 43,06%, pentru 40 de beneficiari, iar cheltuielile salariale sunt menținute conform salarizării personalului din sistemul bugetar.

Prin acest centru, asociația oferă următoarele servicii de îngrijire la domiciliu:

– îngrijire medicală la domiciliu (monitorizarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, îngrijirea plăgilor și a escarelor, asistență în satisfacerea nevoilor fiziologice)

– îngrijire de bază la domiciliu (igienă corporală, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare în interiorul locuinței, îngrijire, îmbrăcăminte)

– acordare de servicii comunitare și consiliere socială (curățenie, însoțire, igienizarea lenjeriei, cumpărături, informare despre alternative de sprijin, facilitarea deplasării în exterior, activității de administrare și gestionare a bunurilor).

Beneficiarii plătesc o sumă lunar în funcție de venituri, ceea ce reprezintă 10,48% din total cheltuieli. Pentru un venit al beneficiarului între 0-400 lei, contribuția este de minim 10 lei, între 400-600 lei minim 20 lei, indiferent de servicii. De asemenea, organizația mai primește pentru acest serviciu finanțare de la MMFPSPV 27,20%, de la CJAS Alba 17%, restul fiind donații și sponsorizări.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferă servicii de îngrijire personală, de supraveghere și de menținere a sănătății, servicii de recuperare, integrare socială, sprijin pentru activitățile de bază (igienă corporală, îmbrăcare/dezbrăcare, hrănire, mobilizare, deplasare în interior și exterior, comunicare), sprijin pentru activități instrumentale ale vieții zilnice. Conform bugetului, alocația de hrană este de 12 lei/zi de persoană.

Beneficiarii sunt menținuți în mediul lor obișnuit de viață, în rețeaua relațională care le coferă confortul social necesar autodeterminării și auto identificării în condițiile de nevoie existente. Majoritatea beneficiarilor serviciului, au probleme financiare, medicale și sociale.

Asigură finanțarea Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia cu suma de 3.145 lei/lunar pentru furnizarea serviciilor sociale pentru 16 beneficiari.

La contractele deja încheiate, se vor adăuga acte adiţionale valabile în perioada 1 martie 2015 – 29 februarie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax