Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru asociaţii şi fundaţii, din bugetul oraşului Alba Iulia. 47.000 de lei pentru susţinerea unor activităţi culturale


Publicat

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri a Consiliului Local Alba Iulia se află un proiect prin care se propune acordarea din bugetul local a sumei de 47.000 de lei pentru susţinerea unor activităţi culturale. Este vorba despre sprijin financiar pentru editarea a două publicaţii de cultură şi evenimente organizate de asociaţii din Alba.

Pentru asigurarea cheltuielilor de editare şi tipărire a seriilor din acest an, revista de cultură “Discobolul” cere suma de 20.000 de lei, ca sprijin de la Consiliul Local Alba Iulia. Revista apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi este distribuită în medii academice, biblioteci, centre de cultură. Solicitarea este adresată de preşedintele USR – Filiala Alba-Hunedoara, Aurel Pantea.

Tot pentru cheltuieli de editare în 2014, Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României cere 40.000 de lei din bugetul local. Bani vor fi folosiţi pentru apariţia Revistei “Dacoromania”, în care sunt prezentate o serie de personalităţi şi evenimente din judeţul Alba, precum şi manifestări organizate de CL şi CJ. Propunerea de acordare a finanţării ce va fi discutată în CL este pentru suma de până la 20.000 de lei.

Pentru mai multe manifestări organizate anul acesta, Societatea cultural-patriotică “Avram Iancu” solicită 4.000 de lei. Este vorba despre împlinirea a 230 de ani de la răscoala condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, împlinirea a 190 de ani de la naşterea lui Avram Iancu, tipărirea unui număr special al ziarului “Iancule Mare” şi simpozioane, depuneri de coroane etc.

Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Alba organizează în perioada 17 martie-10 mai concursul naţional “Mesajul Meu Antidrog”, pentru creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor extraşcolare de petrecere a timpului liber. Suma solicitată din bugetul local este de 3.000 de lei, pentru premierea celor mai buni participanţi la concurs.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. dan suciu

  miercuri, 02.04.2014 at 13:37

  Cata modestie! Ar fi interesant de stiut cat cere si cat primeste intr-un an INTER ART AIUD de la bugetul judetean, direct si prin institutiile de cultura subordonate. A se vedea si 2012,2013.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Galda de Sus, agresată de concubin. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Publicat

pixabay free

Un bărbat din Galda de Sus este cercetat pentru violență în familie. Noaptea trecută, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi agresta concubina. Polițiștii l-au îndepărtat din locuință și i-au interzis să se apropie de femeie.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 mai 2021, în jurul orei 00:30, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit la o locuință din Galda de Sus, de unde o femeie, în vârstă de 37 de ani, a reclamat că a fost agresată de partener.

Din primele cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, ar fi tras-o de păr și ar lovit-o peste cap, pe concubina sa.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au constatat că se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție, iar bărbatul a fost îndepărtat din locuința comună.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A condus fără permis o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat, la Ocna Mureș. Tânăr din județul Mureș, cu dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din județul Mureș s-a ales cu dosar penal în Alba după ce a condus o autoutilitară și a acroșat un autoturism parcat regulamentar, la Ocna Mureș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 18:40, polițiștii din Ocna Mureș au intervenit pentru soluționarea unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Brazilor din Ocna Mureș.

Polițiștii au constatat că un tânăr de 20 de ani, din Sărmașu, județul Mureș, în timp ce efectua manevre pentru a parca o autoutilitară, a acroșat un autoturism parcat regulamentar.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproape patru metri. Intervenție dificilă a pompierilor din Blaj

Publicat

O căprioară a căzut într-un bazin de apă adânc de aproximativ patru metri, situat pe raza localității Blaj. 

În jurul orei 10:10, la fața locului s-au deplasat pompierii din Blaj pentru a salva animalul.

Potrivit ISU Alba, pompierii intervin în primă fază pentru imobilizarea căprioarei, care este foarte agitată, iar apoi pentru extragerea acesteia din bazin.

UPDATE: Căprioara a fost imobilizată și extrasă în siguranță din bazinul de apă, iar în aceste momente este evaluată de către un medic veterinar.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

 • Livia Maria Moldovan
 • Victor Apostu
 • Adela Kostyal
 • Tereza Popa
 • Ileana Muntean
 • Thu Ha
 • Livia Cezara
 • Daniela Peleogianni
 • Cătălin Muntean
 • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate