Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru investiţii în infrastructură, învăţământ şi sănătate, rezervaţi de Consiliul Local Aiud, în 2012

Publicat

Bugetul local pe anul 2012 al municipiului Aiud, aprobat de Consiliul Local, în şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie, este de 25.063.000 lei, din care la secţiunea de dezvoltare au fost alocaţi 14.416.830 lei. Sunt vizate proiecte de renovări de şcoli, amenajarea unei piste de skateboard, dar şi investiţii în străzi şi la spitalul municipal.

Pentru învăţământ, sunt prevăzuţi 4.128.530 lei, cele mai importante proiecte fiind înlocuirea ferestrelor de la Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 şi dotarea şcolii postliceale sanitare din cadrul Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”. La „Cultură, recreere şi religie” au fost alocaţi 2.171.400, domeniu unde principalele investiţii se referă la continuarea lucrărilor la Baza Sportivă „Aiudel” şi restaurarea Cetăţii Medievale. Pentru „Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică” s-au alocat 862.400 lei, la acest capitol fiind prevăzut şi proiectul care a fost inclus de primar pe lista de investiţii, la cererea a aproximativ 600 de aiudeni, respectiv amenajarea unei piste de skateboard în Parcul Municipal, a cărui modernizare în baza proiectului depus pentru finanţare anul trecut şi la Administraţia Fondului pentru Mediu, este un alt obiectiv pentru acest an.

La capitolul „Protecţia Mediului” au fost alocate sumele pe care municipalitatea le plăteşte în anul 2012 drept contribuţie locală la programul judeţean de extindere şi reabilitare a sistemelor de alimentare şi tratare apă, canalizare şi apă uzată. 685.460 lei au fost alocaţi pentru investiţiile în sănătate, mai exact la Spitalul Municipal, unde, pe lângă aparatura medicală, autorităţile doresc să izoleze termic clădirea şi să implementeze proiectul ce vizează ca apa caldă să fie produsă prin intermediul panourilor solare.

Alţi 600.000 lei au fost alocaţi pentru finalizarea lucrărilor la Căminul Cultural din Ciumbrud, respectiv construirea unui cămin cultural şi în localitatea Sîncrai. De asemenea, pentru investiţiile de la capitolul „Transporturi” a fost prevăzută suma de 2.040.800 lei, bani destinaţi lucrărilor de infrastructură din zona străzii Dorului, modernizării iluminatului public şi instalării unui transformator în zona străzii Abrudului. Va fi totodată continuată modernizarea sistemului rutier pe străzile Iazului şi Grădinii şi se va asfalta strada Mărăşeşti din cartierul Hepat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax