Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru primăriile sărace, de la Ministerul Finanţelor. Dîrzu: „În Alba, 58 de uniăţi administrativ teritoriale vor beneficia de 150.000 de lei fiecare”

Publicat

psd alba Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu a spus că în bugetul de stat pe anul 2015, sunt alocate sume suplimentare pentru primăriile din ţară mai sărace. Potrivit liderului PSD Alba în judeţ, 58 de unităţi administrative teritoriale vor primi bani pentru salarii, investiţii din „echilibrări prin Ministerul Finanţelor, respectiv prin Direcţia Judeţeană de Finanţe”. Astfel că în bugetul de stat este prevăzută suma de 150.000 de lei pentru fiecare primărie săracă.

„Primăriile mai sărace, în în care ne-am regăsit şi noi judeţul Alba, vor primi din echilibrări prin Ministerul Finanţelor, respectiv Direcţia Judeţeană de Finanţe vor primi fiecare unitate teritorială administrativă 150.000 de lei. Acesta este un lucru bun. La nivelul judeţului Alba din cele 78 de unităţi administrativ teritoriale, doar 20 de primării au buget peste. Ceea ce înseamnă că 58 de primării vor beneficia suplimentar de aceşti bani. Mă bucur pentru că în zona Munţilor Apuseni, şi nu numai sunt foarte multe primării sărace care nu au avut bani pentru desfăşurarea activităţilor”, a declarat Ioan Dîrzu.

Astfel că în Alba, va fi alocată primăriilor sărace, în total, suma de  8.700.000 lei.

Legat de reacţia parlamentarilor PNL, care au spus că vor ataca bugetul la Curtea Constituţională, deputatul PSD Alba a spus că „dacă o vor face va întârzia anumite plăţi în luna ianuarie. Vor suferi cei la care li se vor majora pensiile cu 5%, subvenţiile şi toate plăţile suplimentare de care ar trebui să beneficieze populaţia sau anumite instituţii”.

Sâmbătă, bugetul României pe 2015 a fost aprobat de 339 de parlamentari care au votat „pentru”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax