Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru profesori şi elevi: 150 de euro pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice şi 250 de lei, ajutor social pentru liceeni

Publicat

foto remus pricopie1 Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, susţine că profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesională, însă aceasta va fisuma urmând a fi majorată la 150 de euro, iar ajutorul social în cadrul programului “Bani de liceu” va creşte până la 250 de lei pentru elevi.

„Știți că bugetele au crescut, ne uităm în execuția bugetară, nu în promisiuni. Deja după doi ani putem să vedem execuția bugetară. Eu sunt convins că și pentru 2015 vor crește sumele, în plus am încercat și vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale în lunile următoare. Profesorii vor primi din nou acel instrument, cândva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro pentru dezvoltare profesională”, a precizat ministrul.

El a afirmat că Ministerul Educației încearcă să clarifice problema cu naveta cadrelor didactice.

„Încercăm să clarificăm problema cu naveta elevilor și a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificată de anul trecut, asigurând surse de finanțare. Și naveta cadrelor didactice trebuie clarificată, pentru că unele unități administrativ-teritoriale decontează, iar altele nu. Am stabilit că vom analiza acest subiect să vedem cum reușim unitar la nivel național să se facă decontarea, introducându-se, evident, niște plafoane. Sunt cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri întors în fiecare zi. Trebuie să vedem exact cum stau lucrurile și să finanțăm această navetă.

În ceea ce privește Programul „Bani de liceu”, Remus Pricopie a spus că suma alocată va crește până la aproximativ 250 de lei de la 180 de lei.

„Nu se va întâmpla de la 15 septembrie, dar în lunile următoare, pentru „Bani de liceu”, suma alocată lunar va crește. Estimarea mea este spre 250 de lei de la 180 de lei”, a afirmat Pricopie.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax