Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Banii folosiți ilegal în proiectele POSDRU, nerecuperați de la beneficiari, vor fi acoperiți din bugetul de stat

Publicat

Autoritatea de Management va începe din nou verificarea cererilor de rambursare depuse în cadrul POSDRU și care au fost corectate financiar de Comisia Europeană din cauza neregulilor identificate în derularea proiectelor. Guvernul ia în calcul varianta ca nu toți banii din cadrul programului POSDRU să poată fi recuperați de la beneficiari, caz în care fondurile lipsă vor fi acoperite de la bugetul de stat.

Guvernul a aprobat, marți, un memorandum întocmit de Ministerul Muncii prin care se propun o serie de măsuri privind programul POSDRU:

  • acceptarea de către partea română a unei corecții financiare de 25% pentru cererile de rambursare plătite beneficiarilor, dar neincluse în declarații, până la remedierea deficiențelor privind verificarea cheltuielilor și a unei corecții de 5% pentru cererile de rambursare procesate pe noile proceduri, dar care au fost evaluate pe vechile proceduri.
  • reverificarea de către Autoritatea de Management a tuturor cererilor de rambursare care au constituit obiectul corecției, în scopul recuperării sumelor identificate ca fiind afectate de nereguli.
  • elaborarea unui act normativ la nivel de lege în scopul asigurării fondurilor necesare prin bugetul de stat, în cazul în care, la finalul reverificărilor, se constată diferențe între valoarea corecției financiare acceptate de România pentru POSDRU și nivelul corecțiilor individuale care pot fi recuperate de la beneficiari.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, în 10 octombrie, că plățile pe programul POSDRU, aflat în presuspendare din august, ar putea fi reluate de către Comisia Europeană în decembrie, însă cu condiția schimbării regulilor de gestionare a banilor europeni. De asemenea, Orban a precizat, luni, că nivelul corecțiilor financiare în procent de 25% propuse de Comisia Europeană pentru proiectele programului POSDRU se ridică la aproximativ 180 de milioane de euro.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax