Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Banii pentru show-ul pirotehnic de Ziua Națională sărbătorită la Alba Iulia, NU POT ajunge la victimele din Colectiv. Inițiativa „molipsește” alte orașe

Publicat

1 decembrie

 

Foto: Ion Baltean, Alba Iulia

Foto: Ion Baltean, Alba Iulia

Cei aproximativ 10.000 de euro care urmau să fie plătiți pentru spectacolul pirotehnic de la Alba Iulia, organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, NU au cum să ajungă la victimele rănite în urma incendiului de la Club Colectiv. Primăria a anunțat că donează 50.000 de lei dar nu din banii care urmau să fie alocați pentru artificii ci din fondul de rezervă, adică bani care se folosesc doar în cazul unor calamități, dezastre sau probleme sociale mai speciale.

Din solidaritate cu cei din mediul online, Primăria a anunțat că va redimensiona toată sărbătoarea zilei de 1 Decembrie și va renunța la artificii, așa cum au cerut aproximativ 300 de semnatari ai unei inițiative online care a fost prezentată, de un reprezentant al acestora,  administrației locale în ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 9 noiembrie.

Semnatarii și-au manifestat dorința ca banii care urmau să fie alocați pentru spectacolul pirotehnic de Ziua Națională a Românilor și de Revelion să fie donați familiilor victimelor în incendiul de la București. Ceea ce nu au știut reprezentanții celor 300 de semnatari a fost faptul că banii respectivi nu aparțineau primăriei ci veneau din partea unui sponsor, o companie privată, care și-a exprimat clar dorința și direcția în care se va îndrepta sponsorizarea.

Practic, administrația locală nu dispune de cei aproximativ 10.000 de euro și nu au cum să facă obiectul unei donații din partea acesteia, fapt exprimat public și de primarul Mircea Hava.

„Singura chestiune este că e vorba de niște bani pe care îi donează o firmă, cu anumite condiții, și nu putem să îi folosim în altă parte” a spus primarul Mircea Hava în ședința extraordinară a Consiliului Local.

La sfârșitul aceleiași ședințe, primarul a propus consilierilor să acorde un vot consultativ pentru inițierea unui proiect de hotărâre prin care municipiul Alba Iulia să doneze suma de 50.000 de lei, din fondul de rezervă, spre victimele de la București.

Astfel, acești bani ar fi ajuns la victime indiferent dacă la Alba Iulia se făcea sau nu se făcea spectacolul de artificii.

Reprezentanții primăriei au confirmat și astăzi că banii din sponsorizarea dedicată zilei de 1 Decembrie nu pot fi donați victimelor din cauză că banii nici măcar nu se află în posesia primăriei. Aceștia precizat că cel mai probabil în urma sistării spectacolului de artificii firma privată va renunța la acordarea sponsorizării.

SONDAJ ALBA24: „Strada” a convins Primăria Alba Iulia să renunțe la focurile de artificii de Ziua Națională a României. Sunteți de acord?

  • NU (56%)
  • DA (44%)
  • Total voturi: 541

Loading ... Loading ...

Inițiativa de la Alba Iulia a molipsit și alte orașe.

Inițiativa internauților de la Alba Iulia a fost preluată și folosită ca precedent și de cetățeni din alte orașe. La Zalău, în jur de 270 de semnatari, dintre care câteva zeci din localitate, au a cerut primăriei și consiliului local să renunțe la artificii în serile de 1 Decembrie și de Revelion invocând precedentul de la Alba Iulia.

„În atenția Primăriei Zalău Consiliul Local al Municipiului Zalău

Untitled Urmând precedentul stabilit de Consiliul Local Alba Iulia* cetățenii subsemnați solicită anularea tuturor focurilor de artificii programate pentru serbările Zilei Naționale din 1 Decembrie 2015, precum și pentru serbările de sfârșit de an 2015.

De asemenea, vă solicităm să aprobați ca toate sumele de bani care ar fi fost, în mod normal, destinate acestori focuri de artificii să fie donate victimelor tragediei din clubul Colectiv, printr-un proces transparent, prezentat public pe website-urile instituțiilor antemenționate, în termen de 7 zile după trecerea fiecărei sărbători menționate sau mai repede.

Cu respect, cetățenii” a transmis inițiatorul acelei petiții.

Același lucru s-a întâmplat și la Brașov unde o petiție online intitulată „1 Decembrie la Brașov, fără artificii” a fost publicată după ce „consilierii din Alba Iulia au renunțat la spectacolul de artificii”.

„Alba Iulia a făcut acest demers! Consilierii din Alba Iulia au renunțat la artificiile de 1 Decembrie și vor aloca contravaloarea spectacolului pirotehnic, victimelor din clubul Colectiv. Haideți să semnăm și să punem presiune pe edilii orașului să doneze banii!!” scrie în petiția care a adunat doar trei semnatari în trei ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dodoyuly

    marți, 10.11.2015 at 20:10

    banii sa-i dea in plm patronii clubului aia sa fie trasi la raspundere dar mai ales cei ce au dat aprobarile impreuna cu pompierii cum poti spune ca nu ai auzit de un local oarecum faimos si de atata timp deschis?nu se pot autosesiza?nu cerd ca politia nu a fost cel putin o data acolo…

  2. MASE

    miercuri, 11.11.2015 at 21:02

    PANA IN ACEST MOMENT NU S-A PUTUT AMENDA SAU AUTOSESIZA SI ADUCE LA CUNOSTINTA SOCIETATILOR CARE AU NEREGULI?UNDE SUNT ACESTE CONTROALE ANUALE, SEMESTRIALE, ACESTE PROCEDURI CARE DOAR ACUM SE EFECTUEAZA, IN ACESTE VREMURI, IAR ACESTI BANI , DE EXEMPLU CARE SURVIN DIN AMENZI,DIN NEREGULI, NU PUTEAU SA AJUTE LA O IMOBILIZARE MAI BUNA A ACESTOR CADRE DE ACEST GEN, CARE EFECTUEAZA CONTROALE ASUPRA FIRMELOR CARE DESFASOARA ACTIVITATI DE RESTAURANT, DISCOTEZI, CLUB ETC. , TOATE ACESTEA DUC LA UN REZULTAT MAI BUN IN PROTEJAREA POPULATIEI,CARE BENEFICIAZA DE ACESTE SERVICII.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax