Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat cu multiple personalități, reținut de polițiștii din Alba Iulia. O interacțiune ciudată cu un șofer l-a pus sub urmărire

Publicat

Un tânăr de 25 de ani din Arad a fost reținut de poliție, după o interacțiune cel puțin ciudată, cu un șofer din Alba Iulia. Este vorba despre Manuel I., un tânăr cunoscut în Arad pentru multiplele funcții false, dar și multiplele personalități pe care și le-a asumat în trecut. 

Acesta a fost reținut în data de 31 ianuarie 2024, de polițiștii din Alba Iulia, după patru percheziții domiciliare în Arad. În urma descinderii, polițiștii au descoperit în casa tânărului un întreg arsenal de arme ”air soft”, dar și o vestă antiglonț.

”Polițist” și ”detașat al MAE”

Potrivit presei din Arad, tânărul și-a asumat în trecut mai multe funcții: de la polițist, detașat al MAE în Spania, sau chiar conducător de grup religios.

În anul 2020, în 14 august, potrivit presei locale a mers la Primăria Fântânele și s-a dat drept detașat MAE în Spania, la consulatul României din Bilbao. Acesta a avut o discuție cu primarul, iar reprezentații primăriei chiar au pus o poză cu tânărul în cauză, pe Facebook, pentru a marca momentul.

Doar după ce presa locală a semnalat faptul, cei din primărie și-au dat seama cu cine au discutat. Mai mult de atât și-a făcut un cult religios intitulat ”Asociația Smochinul Roditor”.

S-a dat drept polițist la Alba Iulia

Pe 31 ianuarie 2024 Manuel a fost reținut de polițiști pentru o faptă comisă în data de 31 decembrie 2023, la Alba Iulia. Atunci a tras pe dreapta o mașină pe o stradă din oraș și a avut o interacțiune cu pasagerii. Mai exact s-a dat drept polițist și le-a spus șoferului că a încălcat legislația rutieră.

După ce șoferul și-a dat seama că ceva nu este în regulă, a anunțat oamenii legii, care au început o anchetă.

La o lună distanță, polițiștii din Alba Iulia au aflat cine este bărbatul care a oprit mașina și au făcut patru percheziții domiciliare în Arad.

Reținerea sa a fost comunicată de reprezenții IPJ Alba, în buletinul de presă din 2 februarie 2024.

Reținut în urma a patru percheziții: interacțiunea care l-a pus sub urmărire

Potrivit IPJ Alba, la data de 31 ianuarie 2024, polițiștii de investigații criminale din municipiul Alba Iulia au efectuat 4 percheziții, în județul Arad, la imobilele folosite de un tânăr de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale.

Din cercetări a reieșit că, în seara de 27 decembrie 2023, în timp ce se afla în municipiul Alba Iulia, persoana cercetată, folosindu-se de o calitate oficială nereală, ar fi oprit un autoturism și i-ar fi transmis conducătorului auto recomandări privind circulația pe drumurile publice, raportate la o presupusă abatere rutieră săvârșită de acesta.

Arsenal descoperit la percheziții

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicat în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională.

Față de tânărul de 25 de ani, din municipiul Arad, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, astăzi, 1 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Arad și de cel al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție, au transmis polițiștii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax