Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat de 35 de ani din Alba Iulia, cercetat pentru evaziune fiscală de 1,36 milioane lei, la Cluj. A cumpărat maşini second-hand şi cartofi, fără să înregistreze tranzacţiile

Publicat

masini second hand1 Un bărbat de 35 de ani din Alba Iulia, administrator de firmă la Cluj, este cercetat de poliţişti, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la valoarea de 1,36 milioane lei. Potrivit oamenilor legii, acesta ar fi cumpărat maşini second-hand şi cartofi din spaţiul intracomunitar şi nu a înregistrat operaţiunile în evidenţele contabile.

În dosar, poliţiştii clujeni îl cercetează şi pe alt bărbat, de 33 de ani, din Cluj. Cei doi sunt acuzaţi ar fi derulat operaţiuni comerciale prin intermediul unei firme din Cluj-Napoca, fără a achita datoriile către organele fiscale.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul de 35 de ani, L.C.P., din Alba Iulia, în calitate de administrator al agentului economic din Cluj-Napoca, ar fi achiziţionat mai multe autoturisme second-hand şi legume (cartofi) din spaţiul intracomunitar, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile şi fără a le declara la organele fiscale.

Totodată, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani, cu acordul administratorului, fără a înregistra tranzacţiile, după ce ar fi introdus în ţară autoturismele second – hand, s-ar fi ocupat de comercializarea acestora pe teritoriul României.

Astfel, prin neachitarea impozitului pe profit şi a TVA, s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 1.360.000 de lei, potrivit poliţiştilor clujeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax