Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat de 37 de ani din Alba, suspect de antrax, internat sub supraveghere. De unde ar fi putut lua boala

Publicat

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax și a fost internat pentru supraveghere și tratament, viața lui fiind în afara pericolului.

Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezența bacilului anthracis care produce boala antrax.

Compartimentul Epidemiologie din cadrul DSP Alba, în colaborare cu DSVSA Alba, efectuează o anchetă în acest caz, primele date indicând contractarea bolii de la animalele (oi) pe care bărbatul de crește în propria gospodărie.

Bărbatul s-a prezentat la un spital din județ pentru investigații amănunțite la îndrumarea medicului de familie care a constatat o plagă veche, cu evoluție nefavorabilă, la degetul mic de la mâna stângă a pacientului.

Ultimul caz de antrax a fost înregistrat în județul Alba în urmă cu aproximativ 7 ani.

Antraxul este o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis. Boala este o zoonoză (boală comună omului și animalelor), fiind întâlnită mai frecvent la bovine, caprine, ovine.

Antraxul poate fi letal dacă nu este depistat și tratat la timp, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax