Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Bărbat de 41 de ani prins în flagrant în timp ce fura 600 de metri de cablu de cale ferată în apropiere de Alba Iulia. A fost ARESTAT

Publicat

YouTube video

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost prins în flagrant de Poliţia Transporturi, marţi, 24 decembrie, în timp ce fura cablu de cale ferată lângă Alba Iulia, între cartierul Bărăbanţ şi localitatea Sântimbru.

UPDATE:  Martin Săndel Barabaş, cunoscut cu antecedente penale (furt) a fost prezentat miercuri judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au admis propunerea de arestare pe 29 de zile.  Acesta era angajat al unei firme de întreținere a căilor ferate, iar potrivit unor surse ar avea un salariu de aproximativ de 3.000 de lei. De asemenea, bărbatul ar fi obişnuit să joace la „păcănele” şi ar fi încercat, prin furtul de cablu de cupru, să facă rost de bani.  În momentul în care a comis fapta, s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului.

YouTube video

Acesta a sustras 600 de metri de cablu.

Marţi, la ora 17.48, lucrătorii de la Poliţia TF din Alba Iulia au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că semnalizarea pe calea ferată între Bărăbanţ şi Sântimbru prezenta defecţiuni.

Deplasaţi în zonă, poliţiştii de Transporturi împreună cu un poliţist din Alba Iulia şi un jandarm, l-au prins pe B.M.S. (41 de ani) din Oiejdea, în timp ce aduna cinci cabluri în lungime de 600 de metri, pe care le depozita între linia ferată şi şoseaua de centură a municipiului.

Potrivit IPJ Alba, circulaţia trenurilor în zonă nu a fost afectată de acest incident.

Prejudiciul produs este estimat la o valoare de 11.932 lei. Bărbatul a fost reţinut, sub acuzaţia de furt şi depus în Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Alba. Miercuri, a fost prezentat procurorilor, cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 1: Potrivit IPJ Alba, “la data de 24.12.2013 în jurul orei 17.50, poliţiştii din cadrul Postului de Politie Transporturi Alba Iulia au fost sesizati telefonic de către lucrătorii din staţia CF Alba Iulia, despre faptul că aparatura staţiei indică o defecţiune şi există suspiciunea sustragerii unor cabluri de semnalizare pe traseul dintre Statia CF Bărăbanţ si Staţia CF Sântimbru.

Poliţiştii sesizaţi împreună cu o patrulă din dispozitivul de ordine publică constituit la nivelul Poliţiei municipiului Alba Iulia, s-au deplasat de urgentă în zona menţionată, iar la Km. 413+500 l-au depistat pe B.M.S. (41 ani) domiciliat în comuna Galda de Jos, judeţul Alba în timp ce aduna 600 metri de cabluri de semnalizare.

Prejudiciul cauzat este în valoare de 11.932 lei.

Având în vedere fapta săvârşită, în baza probelor administrate, în data de 24.12.2013, suspectul a fost reţinut pe bază de Ordonantă de reţinere, pentru 24 de ore şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, iar la data de 25.12.2013, suspectul a fost prezentat  procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă. Aceştia au promovat propunerea către Judecătoria Alba Iulia, care a emis pe numele lui BMS mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă şi pătrundere fără drept în zona de siguranţă a căii ferate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonim

    miercuri, 25.12.2013 at 13:52

    B.M.S ? De ce nu ii puneti tot numele la hot ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax