Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat de 48 de ani din Suceava, în arestul IPJ Alba. Este cercetat într-un dosar de constituire grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani

Publicat

arestat_catuse Un bărbat în vârstă de 48 de ani a ajuns în arestul IPJ Alba, pe baza unui mandat eliberat în acest sens de Tribunal. Acesta este inculpat alături de alte două persoane, într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani.

Potrivit IPJ Alba, la data de 30 martie, poliţiştii Compartimentului Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba, l-au reţinut pe B.V. (48 de ani), din judeţul Suceava, care este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, emis de Tribunalul Alba în 27 martie, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani.

Bărbatul fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Alba.

Ceilalţi doi inculpaţi se află deja în arest preventiv, bărbatul din Suceava fiind iniţial arestat în lipsă.

Este vorba despre Viorel Buliga (48 de ani) din Suceava, Adrian Marcu şi Robert Scorobohaci, potrivit datelor de pe portalul instanţelor.

Dosarul se află în faza de urmărire penală, la DIICOT.

Reamintim că în 17 martie, poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia, Suceava, Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita, împreună cu procurori DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Arad, Maramureş, Suceava, Harghita şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Citeşte şi CONTRABANDĂ de ŢIGĂRI: Tribunalul Alba a emis mandate de arestare preventivă pentru 9 inculpaţi. Persoanele care au ajuns după gratii

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie 2014 – martie, membrii grupării ar fi introdus ilegal în României importante cantităţi de ţigarete din Ucraina, în scopul valorificării.

Ţigaretele ar fi fost transportate în mai multe judeţe, cu diferite autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu spaţii special amenajate. Ulterior, ar fi fost depozitate, în vederea comercializării. La sediul DIICOT Alba Iulia au fost audiate 20 de persoane.

Ulterior, Tribunalul Alba a emis 9 mandate de arest preventiv în acest dosar. Cei mai mulţi dintre inculpaţi sunt din Sibiu, dar pe lista arestaţilor apar şi persoane din Suceava sau Botoşani.

Inculpaţii arestaţi preventiv sunt Răducu Dănuţ Candrea, Aurica Mirela Labă, Tristan Robert Banciu, Gheorghe Vasile Gibă, Sandu Mircea Huzu, Antal Csaba, Ioan Ştefan Maliarciuc, Andy Ştefan Scorobohaci şi Bogdan George Bulgariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax