Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat de 51 de ani din Blaj, prins în flagrant de jandarmi în timp ce transporta lemne tăiate ilegal

Publicat

furt lemn, drujba, lemne,

Un bărbat de 51 de ani din municipiul Blaj riscă să fie cercetat penal, după ce a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea lemn pentru foc din Pădurea Mănărade. Bărbatul nu deținea documente legale pentru lemnul tăiat.

Bărbatul conducea un atelaj cu tracţiune animală şi a fost observat, la sfârşitul săptămânii trecute, de un echipaj de jandarmerie care acţiona pentru depistarea faptelor de tăiere ilegală de arbori. Întrebat dacă are documente legale pentru lemnul tăiat, bărbatul nu a fost în măsură să justifice potrivit normelor din domeniu, material lemnos pe care îl transporta. Mai mult, a încercat să-şi ascundă fapta şi să testeze vigilenţa jandarmilor prin prezentarea unei autorizaţii emise în anul 2012, care expirase.

Verificările jandarmilor au fost făcute în prezenţa pădurarului responsabil şi au confirmat tăierea ilegală a patru stejari, fără marcă silvică. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia ocolului silvic competent teritorial până la definitivarea cercetărilor, iar prejudiciul cauzat este în curs de estimare.

Suspectul a fost identificat ca fiind Octavian E. (51 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, iar pe numele acestuia au fost întocmite acte de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de furt calificat. Totodată, atelajul hipo, un topor şi un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările vor fi continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax