Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud cu 479 de amenzi, exemplul dat de Florin Roman pentru introducerea muncii în folosul comunitatii

Publicat

„Asta înseamnă cu adevărat să fii mafiot.” Deputatul de Alba, Florin Roman, foarte activ în mediul virtual, a atins un subiectul amenzilor contravenționale care dacă ar fi plătite de cei care le-au încasat ar deveni bani la bugetul local. Dar de cele mai multe ori amendați sunt persoanele certate cu legea sau care nu au nici un bun pe numele lor sau cum îi numește parlamentarul „certați cu bunul simț”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul de Alba, Florin Roman a detaliat drumul unei amenzi contravenționale care se termină brusc în legislația actuală.

Exemplul dat de parlamentar este cel a „doi cetățeni din municipiul Aiud, o “doamna” și un “domn” care au cumulat 306 amenzi, în valoare de 121.995 lei, respectiv 479 amenzi, în valoare de 48.305 lei.”

Banii încasați din amenzile respective se constituie venituri la bugetul local. Dacă ar încasa acei bani Primăria din Aiud ar fi mai bogată cu 160.000 de lei.

Dar cum zice și Florin Roman: „ în practică, primaria are…zero lei pentru ca acești contravenienți nu-și plătesc amenzile. Și nu vorbim de una, ci de sute de amenzi. ”

Iar pentru a recupera prejudiciul, primaria este obligată sa înainteze acțiuni în instanță. Câte un dosar pentru fiecare proces verbal scris, adică, un total de 782 acțiuni în judecată.

„În cazul in care vor câștiga, vor observa ca nu prea au ce executa, pentru ca de regula, aceste persoane certate cu bunul simt, dar și cu legea, nu au nimic pe numele lor.”

Pentru remedierea situației Florin Roman propune cetățenilor două soluții: modificarea legii și obligarea la muncă în folosul comunității sau închisoare pentru cei care depășesc suta de amenzi neplătite.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate