Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud cu 479 de amenzi, exemplul dat de Florin Roman pentru introducerea muncii în folosul comunitatii

avatar

Publicat

Publicitate

„Asta înseamnă cu adevărat să fii mafiot.” Deputatul de Alba, Florin Roman, foarte activ în mediul virtual, a atins un subiectul amenzilor contravenționale care dacă ar fi plătite de cei care le-au încasat ar deveni bani la bugetul local. Dar de cele mai multe ori amendați sunt persoanele certate cu legea sau care nu au nici un bun pe numele lor sau cum îi numește parlamentarul „certați cu bunul simț”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul de Alba, Florin Roman a detaliat drumul unei amenzi contravenționale care se termină brusc în legislația actuală.

Exemplul dat de parlamentar este cel a „doi cetățeni din municipiul Aiud, o “doamna” și un “domn” care au cumulat 306 amenzi, în valoare de 121.995 lei, respectiv 479 amenzi, în valoare de 48.305 lei.”

Banii încasați din amenzile respective se constituie venituri la bugetul local. Dacă ar încasa acei bani Primăria din Aiud ar fi mai bogată cu 160.000 de lei.

Dar cum zice și Florin Roman: „ în practică, primaria are…zero lei pentru ca acești contravenienți nu-și plătesc amenzile. Și nu vorbim de una, ci de sute de amenzi. ”

Iar pentru a recupera prejudiciul, primaria este obligată sa înainteze acțiuni în instanță. Câte un dosar pentru fiecare proces verbal scris, adică, un total de 782 acțiuni în judecată.

„În cazul in care vor câștiga, vor observa ca nu prea au ce executa, pentru ca de regula, aceste persoane certate cu bunul simt, dar și cu legea, nu au nimic pe numele lor.”

Pentru remedierea situației Florin Roman propune cetățenilor două soluții: modificarea legii și obligarea la muncă în folosul comunității sau închisoare pentru cei care depășesc suta de amenzi neplătite.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Irina Rimes a ales-o!!! Antinia Simion din Alba Iulia a trecut de proba confruntărilor la VOCEA ROMÂNIEI

avatar

Publicat

antinia vocea romaniei

Antinia Simion merge mai departe la show-ul Vocea României. Irina Rimes a ales-o!!! Vineri seara, în cadrul ”confruntărilor” Antinia Simion și Oana Tabultoc au cântat în mumele iubirii, pentru muzică. În final, Antinia a fost alegerea Irinei Rimes pentru etapa knockout-urilor.Aflată pentru prima dată la Vocea României, Antinia Simion, o tânără de 19 ani din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează 15 ani de la înființare

avatar

Publicat

asezamant social vasile cel mare alba iulia

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează în acest an 15 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, copiii şi personalul centrului au pregătit un program festiv care a marcat „ziua casei”. Manifestările au avut loc săptămâna aceasta la sediul aşezământului şi au debutat cu oficierea unei slujbe de binecuvântare și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alexandra Prața și Rareș Fiț – MISS și MISTER BOBOC 2018, la Colegiul Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia

avatar

Publicat

balul bobocilor 2018 hcc

Alexandra Prața și Rareș Fiț sunt câștigătorii titlurilor de Miss și Mister Boboc 2018, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Totodată, în cadrul evenimentului desfășurat vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, Mirela Vlaic și Sergiu Buhățel au obținut titlurile de Miss și Mister popularitate.În ”cursa” pentru titlul de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi modificată. Noul text va fi supus atenției Vaticanului, pentru aprobare

avatar

Publicat

Icoana-Intrarii-Domnului-in-Ierusalim

Un pasaj din rugăciunea ”Tatăl Nostru” va fi modificat. În urma unei adunări generale a episcopilor italieni, a fost aprobată traducerea celei de-a treia ediții a textului ”Roman Missal”, o traducere care a luat mai mult de 16 ani pentru a fi finalizată.Adunarea generală a Conferinţei Episcopale Italiene a aprobat traducerea italiană a celei de-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate