Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud cu 479 de amenzi, exemplul dat de Florin Roman pentru introducerea muncii în folosul comunitatii

Publicat

roman

„Asta înseamnă cu adevărat să fii mafiot.” Deputatul de Alba, Florin Roman, foarte activ în mediul virtual, a atins un subiectul amenzilor contravenționale care dacă ar fi plătite de cei care le-au încasat ar deveni bani la bugetul local. Dar de cele mai multe ori amendați sunt persoanele certate cu legea sau care nu au nici un bun pe numele lor sau cum îi numește parlamentarul „certați cu bunul simț”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul de Alba, Florin Roman a detaliat drumul unei amenzi contravenționale care se termină brusc în legislația actuală.

Exemplul dat de parlamentar este cel a „doi cetățeni din municipiul Aiud, o “doamna” și un “domn” care au cumulat 306 amenzi, în valoare de 121.995 lei, respectiv 479 amenzi, în valoare de 48.305 lei.”

Banii încasați din amenzile respective se constituie venituri la bugetul local. Dacă ar încasa acei bani Primăria din Aiud ar fi mai bogată cu 160.000 de lei.

Dar cum zice și Florin Roman: „ în practică, primaria are…zero lei pentru ca acești contravenienți nu-și plătesc amenzile. Și nu vorbim de una, ci de sute de amenzi. ”

Iar pentru a recupera prejudiciul, primaria este obligată sa înainteze acțiuni în instanță. Câte un dosar pentru fiecare proces verbal scris, adică, un total de 782 acțiuni în judecată.

„În cazul in care vor câștiga, vor observa ca nu prea au ce executa, pentru ca de regula, aceste persoane certate cu bunul simt, dar și cu legea, nu au nimic pe numele lor.”

Pentru remedierea situației Florin Roman propune cetățenilor două soluții: modificarea legii și obligarea la muncă în folosul comunității sau închisoare pentru cei care depășesc suta de amenzi neplătite.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax