Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud cu 479 de amenzi, exemplul dat de Florin Roman pentru introducerea muncii în folosul comunitatii

avatar

Publicat

„Asta înseamnă cu adevărat să fii mafiot.” Deputatul de Alba, Florin Roman, foarte activ în mediul virtual, a atins un subiectul amenzilor contravenționale care dacă ar fi plătite de cei care le-au încasat ar deveni bani la bugetul local. Dar de cele mai multe ori amendați sunt persoanele certate cu legea sau care nu au nici un bun pe numele lor sau cum îi numește parlamentarul „certați cu bunul simț”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul de Alba, Florin Roman a detaliat drumul unei amenzi contravenționale care se termină brusc în legislația actuală.

Exemplul dat de parlamentar este cel a „doi cetățeni din municipiul Aiud, o “doamna” și un “domn” care au cumulat 306 amenzi, în valoare de 121.995 lei, respectiv 479 amenzi, în valoare de 48.305 lei.”

Banii încasați din amenzile respective se constituie venituri la bugetul local. Dacă ar încasa acei bani Primăria din Aiud ar fi mai bogată cu 160.000 de lei.

Dar cum zice și Florin Roman: „ în practică, primaria are…zero lei pentru ca acești contravenienți nu-și plătesc amenzile. Și nu vorbim de una, ci de sute de amenzi. ”

Iar pentru a recupera prejudiciul, primaria este obligată sa înainteze acțiuni în instanță. Câte un dosar pentru fiecare proces verbal scris, adică, un total de 782 acțiuni în judecată.

„În cazul in care vor câștiga, vor observa ca nu prea au ce executa, pentru ca de regula, aceste persoane certate cu bunul simt, dar și cu legea, nu au nimic pe numele lor.”

Pentru remedierea situației Florin Roman propune cetățenilor două soluții: modificarea legii și obligarea la muncă în folosul comunității sau închisoare pentru cei care depășesc suta de amenzi neplătite.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia. Dan Băcăințan, între cei mai buni barista din lume

avatar

Publicat

Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, Dan Băcăințan, va participa la cea mai prestigioasă competiție din lume, dedicată cafelei. Campionatul Mondial de Cafea va avea loc la Belo Horizonte, în Brazilia, între 7 și 9 noiembrie. Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU DE CAZ : Cine este responsabil de un șofer fără discernământ în trafic? Lege versus realitate (JustițiaProCetățean.ro)

avatar

Publicat

Miercuri s-au petrecut scene șocante în traficul din Alba Iulia. Un bărbat aflat la volanul unui VW Passat a condus necontrolat, provocând șicane și fiind un pericol pentru restul participanților la trafic. Ba mai mult, la trecerea de pietoni, într-o ora de vârf când elevii ies de la școală, era să spulbere pe zebră un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lidl mai încearcă odată autorizarea construcției unui nou magazin, în centrul municipiului Alba Iulia. Proiect în CL

avatar

Publicat

O nouă propunere pentru reconfigurarea zonei în care a funcționat Piața Sifor din centrul municipiului Alba Iulia se va afla pe masa consilierilor locali, în ședința de vineri, 28 septembrie. Clădirea modernă în care ar urma să funcționeze un nou magazin Lidl va avea două etaje, cu spațiu comercial la parter și birouri la etaj.Consilierii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sute de alergători au luat STARTUL la Alba Iulia City Race, ediția a IV-a, în Cetatea Alba Carolina

avatar

Publicat

alba iulia city race 2018

Sâmbătă, cu ocazia celei de-a patra ediții a Alba Iulia City Race, orașul Unirii s-a transformat în capitala atletismului românesc. În anul Centenarului, peste 700 de alegători au luat startul pe cele trei trasee pentru adulți, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri, crosul de 10 kilometri și 300 de metri și cursa […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

28-30 septembrie: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. PROGRAMUL ediţiei a XIV-a

avatar

Publicat

Zonele rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară vor fi prezentate la sfârşitul săptămânii viitoare la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Târgul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție și se va desfășura în perioada 28-30 septembrie.Ca în fiecare an, pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate