Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, arestat pentru șantaj și profanare de morminte. Cum a fost prins

Publicat

Un bărbat a fost arestat după un flagrant realizat la Teiuș. Este urmărit penal pentru șantaj și profanare de morminte. Polițiștii au derulat o percheziție la domiciliul acestuia.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, acțiunile au fost derulate în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de șantaj.

În 31 octombrie, cu sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au realizat prinderea în flagrant, pe raza orașului Teiuș, a inculpatului F..

Acesta primise suma de 9000 lei de la persoana vătămată T., constrânsă anterior prin amenințări de F. și N să restituie o datorie pe care sora persoanei vătămate o avea față de cei doi.

Polițiștii au acționat  sub îndrumarea procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia,

La aceeași dată, în scopul probării activității infracționale în cauză, a fost efectuată și o percheziție domiciliară la domiciliul lui F.

Tot în 31 octombrie, față de F., lucrătorii de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Șantaj pentru recuperarea unei datorii

În 1 noiembrie a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului F., pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și profanarea de morminte.

Suspectul N. a adresat mai multe amenințări persoanei vătămate T., între altele transmițându-i: „O să începem cu morții. Și pe urmă cu viii! (…) Ori datoriile, ori facem pagubă de dublu”.

În 11 ianuarie 2023, prin intermediul unei conversații telefonice, inculpatul F. a adresat amenințări persoanei vătămate, în scopul de a obține restituirea unei sume de bani pe care sora persoanei vătămate o datorează. I-a spus acesteia că fratele său a pus recuperatori și că familia plătește întotdeauna.

Profanarea de morminte

În intervalul 12 septembrie – 20 octombrie 2023, numitul N. a instigat pe numitul F., fratele său, să se deplaseze în cimitirul unde se afla mormântul numitului T., tatăl persoanei vătămate T.

În noaptea de 20/21 octombrie 2023, inculpatul F. s-a deplasat în locul menționat. A dărâmat și distrus prin lovire cu corp dur piatra funerară de la mormânt. Aceasta s-a crăpat în mai multe bucăți pe suprafața mormântului, transmite sursa citată.

Arestat preventiv

La data de 1 noiembrie 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de luare, față de inculpatul F., a măsurii preventive a arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Cererea a fost admisă.

”Punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurilor preventive reprezintă etape procesuale prevăzute de codul de procedură penală. Măsurile preventive au ca scop asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau judecată, precum și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni. Toate aceste măsuri nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax