Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, condamnat pentru că și-a bătut chiriașa ”rău platnică”. Restanțe ”recuperate” cu sapa și furca

Publicat

decizie instanta

Un bărbat din județul Alba, comuna Unirea, a fost condamnat la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru că și-a bătut chiriașa care avea restanțe la plata utilităților. Pentru aplicarea ”corecției”  bărbatul a folosit o sapă și o furcă. Mai mult Judecătoria din Aiud a hotărât ca bărbatul să îi plătească chiriașei și daune morale de 15.000 de lei .

Nemulțumit de faptul că femeia locuia într-o casă deținută de el și nu plătea utilitățile, acesta a băut câteva pahare și s-a dus să îi ceară socoteală. Discuția a degenerat într-un scandal, din care femeia s-a ales cu mai multe lovituri. 

Scandalul din satul Mirăsălău s-a produs în data de 28 mai 2017. Atunci C.V.M în vârstă de 47 de ani s-a dus să îi ceară socoteală lui G.G.V pentru neplata utilităților. 

În motivarea Judecătoriei Aiud este stipulat că ”inculpatul i-a permis persoanei vătămate să locuiască fără chirie doar să achite costurile la rugămintea unei alte persoane.

Astfel, inculpatul a ajutat o persoană la nevoie, însă pentru că nici acesta nu este o persoană foarte bogată, a solicitat persoanei vătămate în mai multe rânduri să își achite costurile, iar aceasta a spus că le va achita.

Mai mult în cadrul procesului s-a aratat că ” inculpatul în acea zi a avut o zi proastă și persoana vătămată a tot amânat achitarea costurilor”.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, bărbatul după ce a consumat băuturi alcoolice s-a înarmat cu o sapă și s-a dus către locuința pe care o deținea în satul Mirăslău unde victima locuia cu acordul său.

Invocând nemulțumiri legate de neplata utilităților, inculpatul a început să strige, lovind cu sapa în geamurile imobilului și spărgându-se și aplicând cu sapa mai multe lovituri persoanei vătămate în cap și în zona corpului”.

Norocul femeii a fost că un vecin a intervenit și a aplanat conflictul, dar pentru bărbat nu a fost de ajuns.

După aproximativ 20 de minute acesta a revenit la imobilul locuit de persoana vătămată, fiind înarmat cu o furcă, cu care a aplicat lovituri persoanei vătămate”.

În urma agresiunii persoana vătămată a suferit leziuni pentru a căror vindecare au fost necesare 16- 18 zile îngrijri medicale.

Pentru faptele de mai sus bărbatul a fost condamnat  în 4 decembrie de Judecătoria Aiud la 1 an și o lună de închisoare cu suspendare și plata a 15.000 daune morale.

”Condamnă pe inculpatul C. V. M., la pedeapsa de 1 an şi o lună închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe (…), dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi o lună de închisoare, pe o durată de 2 ani, (…) admite în parte acţiunea civilă formulată de persoana vătămată G.G. V. şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 15.000 de lei despăgubiri civile reprezentând daune morale.(…) obligă inculpatul la plata către partea civilă G. G. V. a sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare constând în onorariu apărător ales.” se arată în decizia Judecătoriei Aiud.

Decizia nu a fost definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia, acum instanța superioară fiind cea care va definitiva cazul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax