Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba care conducea de mai mulți ani fără permis, condamnat la închisoare după ce a provocat un accident

Publicat

politia rutiera

Un bărbat din Cugir care a condus beat și fără permis și care a provocat un accident rutier, la sfârșitul anului 2018, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Daniel P., în vârstă de 50 de ani, nu este la prima abatere de acest fel.

În anul 2014, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare tot pentru conducerea unui automobil fără permis de conducere și refuzul de a i se recolta probe biologice.

În urma ultimei condamnări, bărbatului i s-a revocat beneficiul eliberării condiționate pentru fapta din 2014 și, pe lângă pedeapsa de 2 ani de închisoare, acesta va mai executa un rest de 510 zile de închisoare.

Ultima aventură la volan a lui Daniel P. datează din 30 iulie 2018, când, beat și fără permis, a provocat un accident rutier pe strada Principală din Vinerea. Atunci a efectuat o manevră de întoarcere, fără să se asigure în mod corespunzător, acroşând un autoturism ce era condus, în aceeaşi direcţie, de un bărbat din judeţul Hunedoara.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori ”inculpatul avea o alcoolemie de 1,10 g/ ‰ alcool pur în sânge la prima probă prelevată la ora 23.20, respectiv 0,95 g/‰ alcool pur în sânge la a doua probă prelevată o oră mai târziu”.

În faza de urmărire penală, bărbatul a recunoscut că a băut două sticle cu bere, fiecare sticlă având 1000 de mililitri. 

Totuși, în faza de judecată bărbatul nu a mai fost găsit la domiciliu, după spusele vecinilor acesta fiind plecat în Italia.

Bărbatul a fost judecat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia și în data de 24 iunie 2019 a fost condamnat la 2 ani și 510 zile de închisoare cu executare.

(…) condamnă pe inculpatul P.DANIEL, …, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

(…) condamnă pe inculpatul P. DANIEL (…) la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

(…) contopeşte pedepsele de mai sus, în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă şi anume 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare.

(…) revocă beneficiul liberării condiţionate din pedeapsa de 3 ani şi 607 zile închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.. 493/2015 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul nr.4659/176/2015, definitivă prin neapelare , la data de 19.01.2016

(…) adaugă pedeapsa de 2 ani închisoare, stabilită conform celor de mai sus, la restul de 510 (cincisutezece) zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani şi 607 zile închisoare aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.. 493/2015 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul nr.4659/176/2015 , definitivă prin neapelare, la data de 19.01.2016, astfel că inculpatul va executa în final pedeapsa de 2 ani şi 510 zile închisoare”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax