Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, condamnat la închisoare cu executare pentru că nu a platit 262 de lei pensie alimentară. Ce a spus judecătorul

Publicat

bani

Un bărbat din Alba, care a fost obligat de instanță să plătească o pensie alimentară de 262 de lei, a fost condamnat la închisoare cu executare. Motivul: nu a plătit pentru o perioadă de timp suma impusă de către instanța de judecată. 

Drept urmare, bărbatul a fost acuzat și trimis în judecată pentru abandon de familie. În data de 12 noiembrie, magistrații Judecătoriei Câmpeni au dat o primă sentință în cazul bărbatului.

Mai exact, în 2015, aceeași instanță de judecată l-a condamnat la plata a 262 de lei, până când fiica sa va ajunge majoră, adică aproximativ 8 lei pe zi. Însă într-o perioadă de timp, bărbatul nu a plătit banii și a fost trimis în judecată.

În motivarea instanței, judecătorul a menționat că:  ”inculpatul nu a participat nici în alt mod la creșterea minorei, respectiv nu i-a cumpărat mâncare, articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Inculpatul a dat declarație cu privire la acuzația care i s-a adus arătând faptul că va achita întreaga sumă restantă în cel mai scurt timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Inculpatul, în perioada amintită nu a solicitat A.J.O.F.M. sprijin în căutarea și obținerea unui loc de muncă. Din actele comunicate de ITM a rezultat că inculpatul nu a mai fost angajat din anul 2015.

Chiar dacă în luna ianuarie a anului 2020 nu ar fi putut munci din cauza problemelor de sănătate, în restul perioadei inculpatul nu a probat că a fost în imposibilitatea obiectivă de a munci. Este de notorietate faptul că în zona localităților Abrud și Cîmpeni se găsesc cu foarte mare ușurință locuri de muncă, în special pentru muncă necalificată, sumele acordate fiind de peste 100 lei/zi.

Este inadmisibil ca un părinte să nu se străduiască să asigure unui copil 8 lei pe zi, în condițiile în care are posibilitatea să muncească”, a precizat magistratul.

În data de 12 noiembrie 2021, magistrații Judecătoriei Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu a fost definitivă, iar bărbatul a atacat sentința, în data de 22 noiembrie.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax