Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba condamnat pentru ucidere din culpă: A lovit cu mașina un stâlp care a căzut peste un autoturism. Șoferul a murit

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat recent pentru ucidere din culpă după ce a provocat un accident rutier pe raza județului Hunedoara. 

O primă decizie a instanței a fost dată de magistrații Judecătoriei Deva, în data de 20 februarie 2023.

Șoferul a făcut apel la decizia judecătorilor din Deva, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

O primă ședință la instanța din Alba Iulia va avea loc în data de 26 aprilie 2023.

De asemenea motivarea instanței din Deva a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Ce s-a întâmplat, potrivit magistraților

Potrivit motivării instanței, ”fapta inculpatului, care, în data de 14.07.2020, în jurul orei 09.59, în timp ce conducea ansamblul rutier compus din autoutilitara marca DAF, şi semiremorcă pe raza localității Cristur, în zona intersecție cu DC 123, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, astfel, prin frânare, pentru a evita impactul cu autoturismul care care circula regulamentar în faţa sa, a pierdut controlul autovehiculului şi a direcţiei de mers, a pătruns pe banda I a sensului de mers, a intrat în derapaj, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de beton aparţinând reţelei electrice, amplasat pe partea dreaptă a sensului său de mers, doborându-l peste autoturismul marca Mazda, la volanul căruia se afla victima, căruia i-au fost provocate leziuni incompatibile cu viața, întruneşte condiţiile de tipicitate obiectivă şi subiectivă ale infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată în motivarea instanței.

Ce au concuzionat judecătorii din Deva

Magistrații l-au găsit vinovat pe bărbat pentru ucidere din culpă și l-au condamnat pe acesta la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

De asemenea în anul 2021, a fost dată o decizie în civil, în favoarea soției bărbatului decedat și a copiilor familiei, care au rămas fără tată.

Asiguratorul a fost obligat la plata sumei de 30.136 de lei, cu titlu de despăgubiri materiale, respectiv 50.000 de euro, daune morale, în favoarea susnumitei și a celor doi copii minori.

O decizie finală în acest caz va fi dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax