Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, dat în urmărire internațională după ce a vrut să fure o sticlă de whisky. Cât timp va sta după gratii

Publicat

Un bărbat din Alba care a fost trimis în judecată pentru tentativă de furt calificat va sta după gratii, timp de aproape doi ani, la Penitenciarul Aiud.

Este vorba despre un bărbat din Șibot care în luna august a anului 2022 a vrut să fure o sticlă de whiskey din casa unui localnic, dar a fost surprins proprietari. 

În data de 26 iulie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, au respins apelul bărbatului, iar decizia a devenit definitivă. 

Deși putea scăpa cu o pedeapsă mai blândă, în timp ce se afla sub control judiciar pentru furtul comis, acesta a plecat din țară, în Spania. În lipsa sa s-a emis un mandat de arestare, iar acesta a fost identificat de autoritățile spaniole și trimis înapoi în România.

Între timp, procesul a început, iar acesta nu a putut spune în fața instanței că dorește să uzeze de procedura simplificată. Drept urmare a fost condamnat în primă instanță la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, în stare de recidivă postexecutorie.

Cum a încercat să fure o sticlă de whiskey

Potrivit motivării instanței, bărbatul a băut la un vecin, iar după ce a ajuns acasă i-a spus concubinei sale că mai vrea să bea. Drept urmare a hotărât să fure dintr-o cămară a unor vecini unde știa că există băutură.

A luat-o pe concubină și i-a spus să aștepte în stradă cât sare el gardurile până la debaraua familiei.

”În data de 01.08.2022, în jurul orei 00:10, în timp ce se aflau în zona dispensarului, inculpatul i-a spus martorei să îl aștepte, iar el a sărit gardul în spatele dispensarului, după care a sărit și următorul gard, pătrunzând în acest mod în curtea locuinței familiei  iar apoi a intrat într-o anexă, cămară, loc în care familia deținea mai multe recipiente cu alcool.

În condițiile date, inculpatul a ridicat o sticlă cu whisky, luând-o de pe raftul pe care se afla și așezând-o pe o masă din cămară, moment în care a fost observat de persoana vătămată, care a început să îl strige pe soțul ei, care s-a deplasat la cămara din curte ca urmare a faptului că a auzit zgomote venind din acea zonă, zgomote produse de activitatea infracțională a inculpatului.

Bănuind faptul că a fost observat inculpatul a abandonat bunul pe care intenționa să îl sustragă și a părăsit cămara și curtea locuinței familiei, utilizând același traseu folosit pentru a pătrunde în acel loc”, se arată în motivarea instanței.

În cursul judecăţii, faţă de împrejurarea că inculpatul nu s-a mai prezentat la chemarea organelor judiciare, părăsind teritoriul României, deşi se afla sub măsura controlului judiciar, şi avea interdicţia de a nu părăsi ţara (dispunându-se arestarea sa în lipsă în cursul camerei preliminare), s-a dat citire rechizitoriului în lipsa acestuia.

Inculpatul a fost identificat pe teritoriul Spaniei şi predat autorităţilor române, iar cu prilejul aducerii acestuia în faţa instanţei de judecată, a arătat că recunoaşte comiterea faptei în maniera descrisă în rechizitoriu.

Instanța de fond nu a putut aplica în cauză procedura de recunoaștere a învinuirii, întrucât inculpatul, deși se afla sub control judiciar, a părăsit țara și a fost adus în România după expirarea termenului în care putea solicita judecarea în procedură simplificată.

Drept urmare a fost condamnat la închisoare cu executare în primă instanță, iar în data de 26 iulie apelul său a fost respins de către magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 27.07.2023 at 12:05

    Ce om prost. Ăsta nu ştia că dacă furi cu milioanele primeşti cu suspendare . Necalificat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax