Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, cercetat pentru violarea vieții private. A fotografiat în interiorul a două locuințe, pe timp de noapte

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru violarea vieții private. Se pare că, pe timp de noapte, ar fi fotografiat, fără drept, în interiorul unor locuințe din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, la data de 10 februarie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de săvârșire unei infracțiuni de violare a vieții private.

În sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în cursul lunii ianuarie 2022, pe timp de noapte, ar fi fotografiat în interiorul a două locuințe din Alba Iulia.

Pentru documentarea activității infracționale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, polițiștii din Alba Iulia i-au percheziționat bărbatului locuința.

Cercetările sunt continuate.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr oprit în trafic pentru viteză la Războieni s-a ales cu dosar penal. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr din Lunca Mureșului, oprit marți în trafic, pentru depășirea limitei legale de viteză, s-a ales cu dosar penal. Polițiștii au descoperit că avea și permisul suspendat.

Marți, în jurul orei 18.00, polițiștii din Ocna Mureș, în timp ce acționau pe DJ 107F, în localitatea Războieni – Cetate, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Lunca Mureșului, care a depășit limita legală de viteză.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Și-a agresat soția la locul ei de muncă. Bărbat din Câmpeni, cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat din oraș care și-ar fi agresat soția la locul ei de muncă. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie, fiind deschis dosar penal.

Marți, în jurul orei 14.15, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 36 de ani, din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul său, cu care se află în proces de divorț, potrivit IPJ Alba.

Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, din Câmpeni, s-ar fi deplasat la locul de muncă al soției sale, unde, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, față de acesta, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Din iulie devin obligatorii e-Factura și Radarul Mărfurilor. Ciucă: ne concentrăm atenția pe tot ce înseamnă evaziune fiscală

Publicat

Premierul Ciucă a anunțat că din iulie devin obligatorii e-Factura și Radarul Mărfurilor. Spune că atenția autorităților va fi concentrată pe tot ce înseamnă evaziune fiscală.

”Ne-am asumat ca, la nivelul colectărilor la buget prin instituțiile statului, cu preponderență prin ANAF, să asigurăm continuarea activității astfel încât să putem să avem o colectare cât mai eficientă.

Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura și Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul finanțelor, cu șeful ANAF – concentrăm toată atenția pe tot ceea ce înseamnă evaziunea fiscală și, în felul acesta, asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect și de onest.

Sunt măsuri pe care le-am asumat la nivel politic și pe care trebuie să le punem în aplicare la nivelul Executivului”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Radarul Mărfurilor

Radarul Mărfurilor este un sistem electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat.

”Sistemul va monitoriza în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României, astfel: transportul bunurilor achiziţionate şi livrate intracomunitar, transportul bunurilor care fac obiectul operaţiunilor vamale, transportul bunurilor între douã locaţii situate pe teritoriul naţional”, potrivit Ministerului Finanțelor.

Sistemului RO e-Transport include module informatice de gestiune a transporturilor de bunuri, care vor genera coduri unice de înregistrare pentru fiecare transport, elemente de interconectare cu camere de luat vederi și alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului rutier și componente software pentru analiza integrată a datelor.

Sistemul va utiliza date și informații deținute la nivelul instituțiilor sau autorităților publice cu atribuții în domeniul transportului rutier și va fi interconectat cu celelalte sisteme informatice existente la nivelul Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau Autorității Vamale Române.

Astfel, va deveni obligatorie declararea anticipată a datelor aferente transporturilor intracomunitare, în funcție de tipul operațiunii, beneficiarului sau, după caz, furnizorului din România. Ele vor fi valabile o perioadă prestabilită de la data începerii transportului, iar sistemul va permite modificarea datelor declarate până la intrarea pe teritoriul național sau până la punerea în mișcare a vehiculului transportor.

Prin excepție, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat descărcate temporar pe teritoriul României, obligația declarării revine depozitarului.

Sistemul RO e-Transport va monitoriza modul în care TVA aferentă achizițiilor intracomunitare de bunuri este virată la bugetul de stat și reprezintă o evoluție firească a activității de prevenire a evaziunii fiscale cu TVA în domeniul comerțului intracomunitar, deoarece s-a constatat că verificarea mijloacelor de transport în timpul deplasării determină fiscalizarea veniturilor obținute din comercializarea bunurilor transportate, mai precizează ministerul.

Obligația declarării în sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat revine:

 • destinatarului înscris în declarația vamală de import, respectiv expeditorului înscris în declarația vamală de export, în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul operațiunilor de import sau export, după caz;
 • beneficiarului din România în cazul achizițiilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat;
 • furnizorului din România în cazul tranzacțiilor interne sau a livrărilor intracomunitare de bunuri cu risc fiscal ridicat, după caz;
 • depozitarului în cazul bunurilor cu risc fiscal ridicat care fac obiectul tranzacțiilor intracomunitare aflate în tranzit, atât pentru bunurile descărcate pe teritoriul României spre depozitare sau pentru formarea unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri, cât și pentru bunurile încărcate după depozitare sau după formarea unui nou transport pe teritoriul național din una sau mai multe partide de bunuri.

Transporturile monitorizate

Categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizării în sistemul Ro e-Transport (radarul măfurilor) sunt cele care au o masă maximă autorizată de minim 3,5 tone, încărcate cu bunuri cu risc fiscal ridicat cu o masă brută totală mai mare de 500 Kg sau o valoare totală mai mare de 10.000 lei, aferente cel puțin unei relații comerciale care face obiectul transportului.

Produsele cu risc fiscal ridicat sunt:

 • legume, plante, rădăcini și tuberculi, alimentare
 • fructe comestibile; coji de citrice sau de pepeni
 • băuturi, lichide alcoolice și oțet
 • sare; sulf; pământuri și pietre; ipsos, var și ciment
 • îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte, tricotate sau croșetate
 • îmbrăcăminte și accesorii de îmbrăcăminte, altele decât cele tricotate sau croșetate
 • încălțăminte, ghetre și articole similare; părți ale acestor articole
 • fontă, fier și oțel.

Sancțiuni prin Radarul Mărfurilor

Declararea în Sistemul RO e-Transport a unor cantități diferite de cele care fac obiectul transportului de bunuri se pedepsește cu:

 • amendă de la 10.000 la 50.000 lei pentru persoane fizice
 • amendă de la 20.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice

şi confiscarea contravalorii bunurilor nedeclarate.

Neprezentarea, de către conducătorul vehiculului de transport, la solicitarea autorităților ANAF sau Vamă, a documentelor ce însoțesc transportul de bunuri cu risc fiscal ridicat:

 • amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

RO e-Factura

RO e-Factura este sistemul care permite 100% monitorizarea, analizarea și compararea costurilor pentru achizițiile publice, în timp real, potrivit Ministerului Finanțelor

Beneficii pentru administrația publică și pentru mediul privat:

 • oferă o imagine de ansamblu, în timp real, asupra execuției bugetare și în următoarea etapă, a tranzacțiilor în relația B2B;
 • contribuie semnificativ la reducerea fraudei TVA la nivel național, cât și în cadrul Uniunii Europene. Va reduce pierderile asociate cu evaziunea fiscală;
 • sistem interconectat cu celelalte sisteme deținute de statele membre ale U.E.
 • va asigura posibilitatea participării în procesul de achiziții publice a oricărei entități din oricare stat membru al Uniunii Europene
 • sistemul va oferi date în timp real, lucru care va conduce la eficientizarea procesului de colectare și, implicit, asigurarea necesității de investiții ale statului român
 • eficiență, predictibilitate și transparență în cheltuirea banilor de către instituțiile publice
 • va contribui la dezvoltarea mecanismului de verificare documentară (desk – audit – control ANAF – Antifraudă de la distanță) pentru acțiunile de conformare și prevenire
 • datele colectate prin acest sistem vor fi suport pentru analize predictive mai detaliate ale evoluției economice, identificarea asimetriilor din economie și implementarea unor politici fiscale pertinente care să asigure un cadru natural de dezvoltare al mediului de afaceri
 • elimină vulnerabilitățile vechiului sistem de facturare pe suport hârtie.

Controale ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat recent controale ample în domeniile cu risc ridicat de evaziune fiscală. În luna mai, echipe mixte de control verifică activitatea contribuabililor cu obligații fiscale ”semnificative, dar neachitate”.

Potrivit ANAF, în perioada 18-20 mai, s-au desfășurat controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

Inspectorii au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), din care:

 • peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei
 • aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată. Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.

surse: gov.ro, mfinante.ro, ANAF

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Opt cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 25 mai

Publicat

Au fost înregistrate opt cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) miercuri, 25 mai.

În județ sunt 71 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.867 cazuri confirmate, 52.506 persoane vindecate, 1.290 decese.

În același interval au fost procesate 468.000 teste, din care 357.697 PCR și 110.303 rapide.

În ultimele 24 de ore, la nivel județean, au fost făcute 281 testări: 133 PCR (32 la DSP și 101 la spitalul județean) și 148 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

 • Alba Iulia – 5 cazuri
 • Blaj – 1 caz
 • Cugir – 1 caz
 • Stremț – 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,19 (anterior 0,19).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență Cazuri
Urban    
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.37 28
MUNICIPIUL BLAJ 0.29 6
ORAŞ CUGIR 0.28 7
MUNICIPIUL AIUD 0.2 5
ORAŞ TEIUŞ 0.14 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.12 4
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.07 1
ORAŞ ABRUD 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0 0
ORAŞ CÂMPENI 0 0
ORAŞ ZLATNA 0 0
Rural    
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
VALEA LUNGĂ 0.96 3
CIUGUD 0.91 3
RĂDEŞTI 0.79 1
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
ŞONA 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
METEŞ 0.36 1
LUPŞA 0.35 1
ŞUGAG 0.35 1
GALDA DE JOS 0.23 1
SĂSCIORI 0.15 1
ALBAC 0 0
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BERGHIN 0 0
BISTRA 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0 0
BUCIUM 0 0
CÂLNIC 0 0
CENADE 0 0
CERGĂU 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0 0
CRICĂU 0 0
CUT 0 0
DAIA ROMÂNĂ 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRBOVA 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
IGHIU 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
JIDVEI 0 0
LIVEZILE 0 0
LUNCA MUREŞULUI 0 0
MIHALŢ 0 0
MIRĂSLĂU 0 0
MOGOŞ 0 0
NOŞLAC 0 0
OCOLIŞ 0 0
OHABA 0 0
PIANU 0 0
PONOR 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
SĂLCIUA 0 0
SĂLIŞTEA 0 0
SÂNCEL 0 0
SÂNTIMBRU 0 0
SCĂRIŞOARA 0 0
ŞIBOT 0 0
SOHODOL 0 0
ŞPRING 0 0
STREMŢ 0 0
UNIREA 0 0
VADU MOŢILOR 0 0
VIDRA 0 0
VINŢU DE JOS 0 0

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax