Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, dat în judecată de asociația de proprietari din care face parte, după ce nu a mai plătit întreținerea

Publicat

blocuri apartamente 2

Un bărbat din Alba Iulia care nu a mai plătit întreținerea către asociația de proprietari din care face parte, a fost dat în judecată. Mai exact acesta nu ar fi mai achitat regia de aproape 2 ani. 

Acțiunea în instanță a fost înaintată chiar de către Asociația de Proprietari numărul 39 din care face parte. Un proces a avut loc pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar în data de 29 mai 2023, magistrații au dat o primă decizie în dosar. 

Potrivit motivării instanței, ”reclamanta Asociaţia de Proprietari numărul 39 Cetate a solicitat ca, în contradictoriu cu pârâtul, să se dispună obligarea pârâtului la plata sumei de 1625,08 lei reprezentând cheltuieli de regie şi penalităţi de întârziere aferente perioadei iunie 2020 – decembrie 2022.

În motivarea cererii s-a arătat că pârâtul deţine un apartament situat în Alba Iulia.

Deși asociaţia a întocmit şi afişat listele lunare de plată, pârâtul nu şi-a achitat cota sa de contribuţie, refuzând nejustificat achitarea datoriilor (regia), chiar în urma somaţiilor trimise”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii din Alba Iulia au dat dreptate asociației de proprietari.

”Instanţa apreciază că fişa privind calculul de restanţe şi penalităţi fac dovada deplină a existenţei creanţei solicitate prin acţiune, astfel încât incumbă pârâtului sarcina de a proba stingerea ei prin plată. Pârâtul nu a invocat şi nu a dovedit plata”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, bărbatul a fost obligat de judecătorii din Alba Iulia să plătească banii restanți.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax