Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Alba trimis în judecată: A legat un câine de căruță, l-a târât pe asfalt și l-ar fi aruncat în apele unui râu

Publicat

Un bărbat din localitatea Vinerea a fost trimis în judecată pentru o faptă greu de descris în cuvinte. Acesta a legat un câine de căruță l-a târât pe asfalt până la marginea localității în timp ce câinele schelălăia de durere. 

Două martore au precizat anchetatorilor că animalul ar fi fost aruncat de pe un pod în apele râului. Faptele de o cruzime fără margini au fost produse în data de 31 martie 2022. 

În data de 07.03.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului T. cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor,(formă în vigoare la data comiterii faptei).

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut, pe scurt, următoarea stare de fapt:

”La data de 31.03.2022, inculpatul T. a cauzat rănirea unui câine fără stăpân, ce se afla în zona de centru a loc. Vinerea, oraș Cugir, prin aceea că l-a prins și legat cu un lanț de căruță și l-a târât până în zona podului peste râul Cugir.

Cele mai sus menționate au rezultat din declarația inculpatului, dar și din declarațiile martorelor M. și S., care au declarat că patrupedul era târât pe asfalt, fiind legat de căruța condusă de T., și că au auzit câinele schelălăind de durere în tot acest interval de timp.

De asemenea, martorele au declarat că au urmat traseul parcurs de inculpat, ocazie cu care au observat pete de sânge pe asfalt, și că, în zona podului peste râul Cugir, au observat o baltă mare de sânge pe asfalt și alte pete de sânge pe balustrada podului, bănuind astfel că animalul a fost aruncat în râu.

Martorii R. și D. confirmă faptul că inculpatul a legat câinele fără stăpân de căruță și că l-a dus spre periferia localității, la podul ce trece râul Cugir, însă precizează că fapta acestuia este justificată, întrucât patrupedul era agresiv.

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii pentru alba24.ro.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax