Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a luat împrumuturi de zeci de mii de euro. Cum s-a ajuns la acuzații de înșelaciune

Publicat

Un bărbat din Alba a fost recent trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. Acesta va fi judecat pentru două fapte de înșelaciune. Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 21 august 2024. Motivare a fost făcută publică pe portalul CSM, rejust.ro. 

Din câte se pare  bărbatul va fi judecat după ce a cerut împrumut zeci de mii de euro. Motivul pentru care va ajunge în fața magistraților este bunul pe care l-a lăsat ca și garanție pentru a împrumuta banii.

Deși faptele s-au petrecut în 20210 și 2021, dosarul a trecut de cameră preliminară, abia în august 2024.

Cum s-a ajuns la acuzații de înșelăciune

Din datele notate de magistrați în motivarea instanței, bărbatul a înșelat cele două părți vătămat în dosar, printr-o metodă simplă. A lăsat în garanție un teren, care nu putea fi valorificat.

Într-un prim caz, persoana vătămată s-a ales cu o pagubă de 29.000 de lei.

”Inculpatul(…), prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, cu intenţie a indus în eroare, la data de 06.11.2020 persoana vătămată (…), solicitând şi primind de la aceasta suma de 29.000 lei, cu titlu de împrumut, garantând restituirea banilor prin instituirea unei ipoteci imobiliare asupra unui teren care în realitate avea destinaţia de cale de acces şi care nu putea fi valorificat, faptă care a condus la producerea unei pagube în dauna persoanei vătămate în cuantum de 29.000 lei”, au notat magistrații.

De asemenea în cea de a doua faptă descrisă de magistrați, bărbatul a procedat la fel.

”Inculpatul a indus în eroare, la data de 11.03.2021, persoana vătămată (…) solicitând şi primind de la aceasta suma de 33.000 euro, cu titlu de împrumut şi a menţinut-o în eroare pe aceasta prin aceea că, la data de 15.04.2021 a garantat restituirea banilor prin instituirea unei ipoteci imobiliare asupra unui teren care în realitate avea destinaţia de cale de acces şi care nu putea fi valorificat, faptă care a condus la producerea unei pagube în dauna persoanei vătămate, în cuantum de 33.000 euro”, au notat magistrații.

Pentru faptele sale acesta va fi judecat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. Momentan doasrul nu a primit un prim termen de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate