Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a provocat un incendiu în care au murit peste 400 de oi. Pagube de peste 330.000 lei

Publicat

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată după ce în urmă cu un an a provocat un incendiu în urma căruia au murit arse de vii peste 400 de oi. Este vorba despre un incendiu de vegetație uscată care s-a extins la o stână. 

Pe lângă animalele moarte, focul a distrus și saivanul de lemn al stânei, dar și peste 20 de tone de porumb boabe.

Incendiul provocat de bărbat a fost unul dintre cele mai mari cu care s-au confruntat pompierii din Blaj. La o zi de la producerea incendiului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

În data de 15 mai 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar magistrații Judecătoriei Blaj au admis începerea judecății.

Acesta va fi judecat pentru distrugere.

CITEȘTE ȘI: Alba: Bărbat REȚINUT în cazul celor 400 de oi moarte în incendiul de la Valea Lungă. Ce a făcut

La prima estimare pagubele produse de bărbat s-ar fi ridicat la peste 330.000 de lei.

Incendiul s-a produs  în locul denumit ”Fața Lodromanului”, de pe raza comunei Valea Lungă, iar după ce a dat foc la vegetația uscată, a băut alcool, și ar fi lăsat focul nesupravegheat, iar acesta s-a extins la o stână de oi.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 23.03.2022, în jurul orei 11.00, a incendiat vegetația uscată în zona denumită popular “Spre Vârtoape” de pe raza comunei Valea Lungă, a lăsat focul nesupravegheat, iar incendiul s-a extins la stâna persoanei vătămate cauzând distrugerea în întregime a saivanului construit pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, a 22 de tone de porumb boabe, a 1500 de baloți de lucernă și decesul a 210 oi și 235 de miei”, se arată în documentele instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax