Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blaj, cu dosar penal. A fost prins în timp ce pescuia în lacul Chereteu, în perioada de prohibiție

Publicat

pesti braconaj

Un bărbat din Blaj s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce pescuia, într-un lac, în perioada de prohibiţie. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit.

Potrivit IPJ Alba, la data de 10 aprilie, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un bărbat de 51 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia în lacul Chereteu. Asupra acestuia au fost găsiți mai mulţi peşti.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax