Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Blaj, jignit pe stradă de copii ieşiţi la cerşit. Jandarmii i-au sancţionat contravenţional pe părinţi

Publicat

Un bărbat din Blaj a apelat la jandarmi după ce a fost înjurat şi jignit de doi minori, pe stradă, care obişnuiau să cerşească. Părinţii copiilor au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional.

Bărbatul s-a prezentat miercuri, 30 octombrie, în jurul orei 20.00, la sediul Secţiei de Jandarmi Blaj şi a relatat că, în timp ce se afla pe strada Livezii din localitate, a fost jignit şi înjurat de câţiva copii. Acesta a adăugat că nu este prima dată când este supus unui asemenea tratament, iar din spusele lui se pare că minorii obişnuiesc să apeleze la mila publicului pentru a obţine foloase materiale şi uneori devin violenţi  în limbaj atunci când trecătorii refuză să le dea de pomană.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Livezii şi i-a depistat pe cei doi minori indicaţi de bărbat. De asemenea, au fost identificaţi părinţi acestora şi, după ce li s-a atras atenţia ca pe viitor să-şi supravegheze corespunzător copiii, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 200 de lei.

Jandarmii reamintesc că îndemnul sub orice formă a minorilor la săvârşirea de contravenţii  se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, iar neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârsta de până la 16 ani a tuturor măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie  se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax