Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Brașov, depistat și reținut de polițiștii din Aiud. Va sta la închisoare peste 3 ani, pentru furt calificat


Publicat

Penitenciarul Aiud

Un bărbat din Brașov a fost depistat și reținut de polițiștii din Aiud. Acesta a fost condamnat, la sfârșitul lunii octombrie, la un an, 4 luni și 715 zile închisoare, pentru furt calificat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 noiembrie 2020, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au depistat și reținut, pe raza municipiului Aiud, pe un bărbat de 33 de ani, din municipiul Brașov, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 28 octombrie 2020.

Bărbatul a fost condamnat, de Judecătoria Brașov, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an, 4 luni și 715 zile închisoare, pentru furt calificat.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Dezbatere electorală: Ce au răspuns reprezentanții principalelor partide la întrebarea dacă se vor vaccina anti-COVID

Publicat

Reprezentanții principalelor partide angrenate în campania electorală pentru alegerile din 6 decembrie, au răspuns unei întrebări importante în această perioadă. 

Într-o emisiune electorală organizată miercuri seară la DigiTV, aceștia au fost întrebați dacă se vor vaccina. Cum au răspuns fiecare dintre ei:

Alexandru Rafila (candidat PSD pentru Camera Deputaților, în București), a declarat că este unul dintre principalii promotori ai vaccinării împotriva COVID-19 și că se va vaccina după ce tratamentul va fi aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Rafila a mai adăugat faptul că este necesară o campanie de informare solidă și eficientă despre ce presupune vaccinarea, mai ales în rândul populației cu acces mai restrâns la informație.

Robert Sighiartău (candidat PNL pentru Camera Deputaților, în București) a declarat că se va vaccina chiar dacă nu face parte din categoria de risc, pentru a-i proteja pe cei din jur.

Victor Ponta (candidat PRO România pentru Camera Deputaților, în București) a declarat că în mod categoric se va vaccina și el, și familia sa, dar cu condiția transparenței vaccinării, astfel încât să fie sigur că anterior politicienilor au fost vaccinați medicii, pompierii și toate persoanele din categoriile de risc.

Eugen Tomac (candidat PMP pentru Camera Deputaților, în București) a declarat, de asemenea, că va face vaccinul și că se bucură pentru că există o alternativă pentru ca oamenii să nu se mai îmbolnăvească.

Tanczos Barna (candidat UDMR pentru Senat) a declarat că se va vaccina pentru că este pro-vaccin, dar nu doar în cazul COVID-19, ci în privința opțiunilor similare pentru mai multe boli. Acesta a mai spus că teoretic este imun, după ce a avut boala.

Dacian Cioloș (europarlamentar USR-PLUS) a fost singurul invitat din dezbatere care nu a răspuns nici ”Da”, nici ”Nu”, ci a transmis că va lua o decizie după ce va avea toate informațiile la dispoziție și după ce vor fi cunoscute și prezentate public toate efectele adverse ale vaccinului.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele AUR, George Simion, sancționat contravențional după mitingul electoral de la Alba Iulia, din 1 Decembrie

Publicat

Organizatorul manifestației electorale ce a avut loc la Alba Iulia, de 1 Decembrie, președintele AUR, George Simion, a fost sancționat contravențional, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Potrivit acestora, un număr de 55 de persoane participante la manifestație au fost legitimate pentru că nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție. 

Vezi și VIDEO: Manifestație electorală la Alba Iulia, de 1 Decembrie, cu orașul în carantină. AUR a pus țambalul sub Poarta Cetății

În urma evenimentelor desfășurate cu ocazia Zilei Naționale a României, reprezentanții Jandarmeriei Alba au făcut următoarele precizări:

„Numitul George Simion a fost sancționat contravențional pentru organizarea celor două evenimente din municipiul Alba Iulia și municipiul Blaj. Au fost legitimate un număr de 55 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție, din care 13 au prezentat documente justificative pentru nepurtarea măștii de protecție, iar pentru 3 persoane s-au aplicat masuri legale.

Având în vedere că făcea parte din programul stabilit de organizator, sancțiunea a fost aplicată organizatorului conform celor precizate mai sus.

Pe timpul adunării publice s-a avut în atenție permanentă verificarea de către efectivele de jandarmi a măsurilor de protecție împotriva infestării cu noul coronavirus, astfel încât chiar dacă la începutul adunării publice mai multe persoane nu respectau aceste măsuri, în urma intervenției echipelor de dialog acestea s-au conformat, nemaifiind necesară aplicarea măsurilor de sancționare.

Facem precizarea că, constatarea unei contravenții și aplicarea sancțiunilor contravenționale se face în strictă concordanță cu prevederile ordonanței numărul 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, respectiv ținându-se seama de împrejurările în care a fost săvârșită fapfta, de modul și mijloacele de savârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum și de circumstanțele personale ale contravenientului”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Telekom Romania susține antreprenorii români prin Garanția de 10 pentru business (P)

Publicat

Telekom Romania, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului ca susținător al businessurilor din România.

Pentru mediul de business, în această perioadă de incertitudine, este foarte important să aibă susținerea furnizorilor săi. În acest context, antreprenorii au nevoie de sprijin continuu și de aceea Telekom Romania reamintește cele zece promisiuni reale de susţinere a bunei funcţionări a afacerilor, integrate într-un Certificat de garanție pentru business.

Concret, Telekom Romania își continuă, și în această perioadă, angajamentul față de clienții săi antreprenori de a le oferi soluții de telecomunicaţii complete, securizate şi performante, dar și soluții de digitalizare a business-ului și prezență online.

„Cu toții traversăm o perioadă dificilă, greu de gestionat. La Telekom ne asumăm în mod deschis, într-un context dificil pentru întreaga societate, susținerea businessurilor din România. Și credem că garanțiile sunt necesare astăzi, când fiecare antreprenor are nevoie să știe pe cine se poate baza pentru continuitatea afacerii”, explică Andreea Cramer, Director de Marketing Segment Business Telekom Romania.

Iată şi cele 10 garanţii de business, inclusiv într-o versiune video:

SERVICII NELIMITATE DE COMUNICAȚII

Antreprenorii se pot bucura de soluții de comunicații nelimitate, la super prețuri, ușor de folosit de la birou sau când lucrează de la distanță.

REȚEA DE BUSINESS SECURIZATĂ

Businessul este în siguranță prin servicii de comunicații securizate, cărora li se pot adăuga soluții de securitate dintr-un portofoliu diversificat, potrivit pentru orice nevoie.

EXPERIENȚĂ PREMIUM, CU ADEVĂRAT DE BUSINESS

Fie că vorbim despre digitalizare, fie despre suport tehnic, antreprenorii se pot baza în orice situație pe o echipă de experți care lucrează cu cei mai puternici și inovatori parteneri tehnologici.

ALĂTURI DE TINE 24/7

Antreprenorii lucrează fără griji, știind că pentru orice solicitare au o echipa performantă de Customer Care disponibilă non-stop, dar și că își pot gestiona singuri serviciile, oricând și de oriunde, cu aplicația MyAccount.

SOLUȚII DE CONTINUITATE A AFACERII

Antreprenorii pot conta oricând pe Telekom să găsească soluții de continuitate a afacerii, într-o forma adaptată nevoilor business-ului.

REȚEA DE TOP

Afacerile se pot baza pe o rețea de top, o rețea stabilă care a trecut cu brio testul dificil al pandemiei când traficul a crescut semnificativ; o rețea securizată, în care se investește continuu pentru extinderea capacității acesteia.

ALĂTURI DE TINE ÎN PROCESUL DE DIGITALIZARE

Telekom va fi alături de afacerile românești la fiecare pas către un business digital oferind sprijin în tot procesul, de la prezență și campanii online până la transformarea digitală a afacerii.

TE AJUTĂM SĂ ÎȚI DOTEZI BUSINESSUL CU ECHIPAMENTE

Antreprenorii își pot dota business-ul cu tot ce au nevoie, având la dispoziție, pe lângă conectivitate nelimitată, și un portofoliu diversificat de echipamente, cu flexibilitate la achiziție.

OFERTE ADAPTATE BUSINESS-ULUI TĂU

Antreprenorii se pot concentra pe ce este important în business, știind că Telekom le va asigura mereu servicii personalizate, aliniate nevoilor lor.

NE PASĂ DE SOCIETATE ȘI DE EDUCAȚIA COPIILOR NOȘTRI

Copiii au parte de un proces educațional adaptat zilelor noastre, care le oferă libertatea de a se dezvolta și care le deschide uși către oportunități viitoare, pentru că Telekom a investit și va investi în continuare în educație.

Află mai multe pe telekom.ro/business.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cinci proiecte propuse de cetățenii din Alba Iulia vor fi implementate în municipiu în 2021, prin bugetarea participativă

Publicat

alba iulia

Prima sesiune a Bugetării Participative în Alba Iulia și-a desemnat câștigătorii în urma voturilor acordate în perioada 1-30 noiembrie. Cinci proiecte întrunesc condițiile prevăzute în regulament și vor fi implementate în 2021, ca urmare a propunerilor și susținerii cetățenilor municipiului Alba Iulia.

Iată câștigătorii:

1. Centru de inovare al orașului – 789 voturi (buget – 700.000 lei)

2. Pauza de joacă – Centru de activități în aer liber – 679 voturi (buget – 90.000 lei)

3. Rugby – sănătate și educație prin sport – 218 voturi (buget – 36.000 lei)

4. Marcare trecere de pietoni și montare limitatoare de viteză – 80 voturi (buget – 14.000 lei)

5. Aer mai curat la Alba Iulia – amplasarea de standuri verzi pentru purificarea aerului – 61 voturi (buget – 150.000 lei)

Potrivit reprezentanților administrației locale, deși cel de-al 5-lea proiect a fost clasat în urma voturilor pe locul 7, a fost desemnat câștigător datorită bugetului care se încadrează în diferența de bani dintre bugetul total alocat programului de bugetare participativă și bugetele primelor 4 proiecte. Proiectele de pe locurile 5 și 6 au fiecare câte un buget estimat de 1.000.000 de lei, astfel încât nu s-ar putea atinge obiectivele acestora.

„Bugetarea participativă este doar un pas care ajută la punerea în scenă a dorințelor cetățenilor și a nevoilor pe care aceștia le resimt, însă, judecând după numărul de proiecte depuse și susținerea acestora acordată prin vot, realizăm cât de important este acest pas. Pare deja un clișeu când spunem că orice administrație publică locală trebuie să lucreze în sprijinul cetățeanului, însă atunci când cetățeanul este implicat și consultat cu privire la nevoile pe care acesta le resimte, când participă direct în procesul de decizie, atunci o administrație publică locală este cu adevărat partenerul comunității.

Ne bucură foarte mult participarea albaiulienilor la această primă sesiune, iar de acum, responsabilitatea implementării proiectelor câștigătoare rămâne în sarcina noastră, a primăriei, bineînțeles, avându-i aproape pe cei care le-au pus pe hârtie.

Astfel, în 2021, Alba Iulia va avea un ”centru de inovare al orașului” la propunerea lui Mihai-Marius Mermezan. Un centru de dezvoltare, un concept european, implementat în Alba Iulia va oferi oportunități noii generații tinere din Alba Iulia creând contact direct între asociații, respectiv companii de mare/mică anvergură și tinerii actuali cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, pentru a stabili siguranța creșterii exponențiale a populației tinere la nivel local.

Laura Pandor-Iviniș propune un ”centru de activități în aer liber”, care va fi implementat în curtea Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș”. Dincolo de curricula științifică, procesul de învățare continuă însă și în recreație, acolo unde jocul dezvoltă abilităţile naturale ale elevilor. În afară de educația formală, cea care are loc în cadrul orelor de curs clasice, e important a avea în vedere și rolul jocului în formarea cunoștințelor și deprinderilor. Joaca din curtea școlii dezvoltă personalitatea, capacităţile şi competenţele de bază ale copilului, motiv pentru care acest spațiu al școlii merită o atenție specială.

Sănătatea și educația sunt mereu în prim planul atenției fiecăruia dintre noi, iar Cotae Cristian propune copiilor și adolescenților din Alba Iulia un mijloc de socializare (petrecere a timpului liber) și de integrare prin sport, realizat prin intermediul jocului de rugby. Aspecte privind elemente ce țin de sănătatea copiilor și adolescenților sunt avute, în principal, în vedere, datorită complexității pregătirii din punct de vedere fizic, necesară unui viitor jucător de rugby. În plus, datorită complexității acestui joc – jocul de echipă cu cei mai numeroși jucători într-o echipă sportivă, adică 15, aceștia evoluând pe posturi specializate în acord cu conformația fizică a fiecărui jucător – rugbyul presupune și elemente ce țin de o pregătire psihologică aparte, compusă din cultivarea disciplinei, spirit de colegialitate, curaj, solidaritate, punerea mai presus a efortului colectiv decât cel individual, ajutorarea reciprocă, eliminarea unor posibile accese de vedetism etc.

Alin Popa propune marcarea unei treceri de pietoni care traversează strada Olteniei, la intersecția cu str. Plevnei și Ion Arion, pentru elevii care vin de la Școala ”Avram Iancu” spre str. Ion Arion (în acest moment există 2 treceri în această intersecție, însă de-a lungul străzii Olteniei – cei care doresc traversarea străzii Olteniei sunt expuși). De asemenea, montarea de limitatoare de viteză pe strada Olteniei, la prima intersecție cu str. Plevnei și apoi la intersecția străzilor Olteniei, Plevnei și Ion Arion precum și pe strada Olteniei până la sediul E-ON, a încă 2 limitatoare, datorită traficului intens și greu, a vitezei cu care se circulă și a accidentelor de pe această stradă.

Marius Rusu ne propune amplasarea de standuri verzi pentru purificarea aerului. Rolul acestora este acela de a contribui la scăderea temperaturii aerului respirabil la nivelul străzilor în sezonul cald și de a îmbunătăți calitatea aerului respirat. Pe lângă eliminarea poluării, ajută și la prevenirea eroziunilor și îmbunătățirea aspectului estetic”, au precizat reprezentanții administrației locale.

Despre toate aceste proiecte, puteți afla mai multe detalii pe bugetareparticipativa.apulum.ro/proiecte/

„Pe lângă pregătirea implementării proiectelor amintite, nu vom sta cu mâinile în sân și deja punem în balanță plusurile și minusurile acestei prime ediții, pentru că ne dorim ca Sesiunea II, de anul viitor, să fie îmbunătățită și în acord cu sugestiile primite de la voi. De aceea, vă încurajăm să ne scrieți pe adresa bugetareparticipativa@apulum.ro și să ne spuneți ce ați schimba, care a fost experiența dumneavoastră cu procesul de bugetare participativă și ce propuneri aveți pentru edițiile viitoare.

Felicitări tuturor celor care au avut curajul de a pune pe hârtie viziunea lor pentru un oraș așa cum și-l doresc și de a o împărtăși concitadinilor. Felicitări tuturor acelora care au depășit rolul de spectator și au susținut prin vot proiectele propuse și felicitări celor 5 câștigători care, în 2021, își vor vedea propunerile devenite realitate”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate