Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din comuna Cergău, arestat pentru tentativă de viol asupra unei fetițe în vârstă de 10 ani

Publicat

Un bărbat din Cergău a fost reţinut, marţi, de oamenii legii pentru tentativă de viol asupra unei minore de 10 ani. Tânărul de 21 de ani a a urcat în podul locuinţei sale cu fetiţa, unde i-a solicitat să se dezbrace şi a atins-o în zonele intime. Miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus arestarea sa preventivă pe 29 de zile.

Luni, 5 martie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj,au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Cergău, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 15.00, fiica sa, în vârstă de 10 ani, în timp ce se juca împreună cu mai mulţi copii, în curtea lui N.S., de 21 de ani, din localitatea Cergău Mic, judeţul Alba, a fost dezbrăcată de haine de către acesta, în vederea întreţinerii de acte sexuale.

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj a rezultat că, luni, în jurul orelor 15.00, N.S., sub pretextul curăţării unui horn, a urcat în podul locuinţei sale împreună cu minora în vârstă de 10 ani, unde, profitând de naivitatea ei, i-a solicitat să se dezbrace de pantaloni şi lenjerie, a atins-o cu mâinile în zonele intime, după care a împins-o pe nişte haine, şi-a dat pantalonii jos, cu intenţia de a întreţine un raport sexual normal cu minora, moment în care a fost surprins de concubina sa.

În data de 6 martie, victima a fost supusă unui consult medico-legal în urma căruia a rezultat că prezintă leziuni traumatice recente la nivelul membrelor superioare şi membrului inferior drept (escoriaţii, echimoze) şi la nivelul organelor genitale externe, care pot data din 5.03.2012.

Învinuitul N.S. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol, faptă prevăzută de art. 20 Cod Penal, raportat la art. 197 al. 1 şi 3 Cod Penal,  fiind reţinut pentru o durată de 24 ore şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Miercuri, la ora 12.00, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunerea de arestare preventivă. Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea făcută de poliţişti şi a promovat-o Tribunalului Alba care a dispus faţă de inculpat  arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit Art. 197 Cod Penal, pedeapsa pentru viol este închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, dacă victima nu a împlinit vârsta de 15 ani. Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, fără ca minimul să fie mai mic decât minimul general al pedepsei.

Dacă autorul tentativei de viol în România poate scăpa doar cu 5 ani de închisoare, în funcţie de fiecare caz, în Republica Moldova va fi aplicată de la 1 iulie 2012 o lege prin care persoanele condamnate pentru viol, în special asupra minorilor, vor fi supuse castrării chimice, în ultimele 3 luni de detenţie.

În Alba, un caz mediatizat privind violul asupra minorilor a fost cel al lui Nicolae Stelian (zis „Spanac”), care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă din sistemul judiciar românesc. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax