Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Ighiu, bătut și tâlhărit de doi tineri cu cagule pe cap. Au intrat noaptea peste el în casă. Agresorii au fost ARESTAȚI

Publicat

mascati politie noaptea

Doi tineri de 19 respectiv 24 de ani au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile pentru tâlhărie calificată. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba, cei doi ar fi intrat în locuința unui cetățean din comuna Ighiu, pe timp de noapte, având fețele acoperite cu cagule. Aceștia l-ar fi bătut pe cetățean iar m-ai apoi i-au luat două telefoane mobile pe care le avea pe noptieră. 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 5 martie 2022, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a doi inculpați de sex masculin, aflați în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

În data de 3 martie 2022, în jurul orei 21:40, pe timp de noapte, fără a avea consimțământul persoanei vătămate sau a vreunei persoane care locuiește cu aceasta și având fețele acoperite cu cagule, inculpații au pătruns în imobilul locuință al persoanei vătămate C., situat în comuna Ighiu, loc în care au exercitat agresiuni fizice asupra acestuia, lovindu-l în mod repetat cu pumnul în zona feței și strângându-l de gât și provocându-i astfel leziuni corporale pentru a căror vindecare s-au stabilit ca fiind necesare 7-8 zile de îngrijiri medicale, context în care l-au deposedat de două telefoane mobile marca Samsung, pe care le avea pe noptieră, producându-i astfel un prejudiciu în cuantum de 700 lei.

În data de 4 martie 2022, cei doi inculpați au fost reținuți de către organele de cercetare penală pe o durată de 24 ore.

În data de 5 martie 2022, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de cei doi inculpați pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea.

Cu privire la persoana inculpaților, din analiza fişelor de cazier judiciar rezultă că aceștia nu se află la primul contact cu legea penală. Astfel, inculpatul A, în vârstă de 19 ani, a fost cercetat și trimis în judecată într-un alt dosar penal pentru infracțiuni contra patrimoniului săvârșite în minorat. Inculpatul S., în vârstă de 24 ani, a săvârșit prezenta fapta în stare de recidivă postexecutorie, după considerarea ca executată a unei pedepse de 2 ani și o lună închisoare, definitivă la data de 12 februarie 2020, fiind totodată cercetat și trimis în judecată într-un alt dosar penal, la data de 3 iunie 2021, pentru săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax