Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din judeţul Vâlcea, cu dosar penal pentru înşelăciune în Apuseni. A păgubit patronii unei pensiuni din Bucium şi un localnic

Publicat

pol

masina politie Un bărbat de 42 de ani dintr-o comună vâlceană este cercetat de poliţiştii din Alba, după ce a reuşit să înşele persoane din Munţii Apuseni. Cu “scenariul pregătit”, omul a mâncat şi s-a cazat pe gratis la o pensiune din Bucium şi, a doua zi, a primit şi bani, după ce a convins altă persoană că are de vândut motorină. Păgubiţii s-au adresat poliţiei şi acum bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din judeţul Vâlcea, cunoscut cu antecedente penale, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de înşelăciune în dauna unor persoane din zona Munţilor Apuseni. Individul le-a prejudiciat cu peste 2.000 de lei. Poliţia recomandă cetăţenilor să fie prudenţi atunci când sunt abordaţi de astfel de persoane.

Potrivit IPJ Alba, în 23 aprilie, polițiștii de investigaţii criminale din Abrud, sprijiniţi de poliţiştii Postului de Poliţie Bucium, l-au identificat pe C.C., de 42 de ani, din comuna Amărăşti, judeţul Vâlcea, cunoscut cu antecedente penale, care este bănuit de comiterea a două fapte de înşelăciune.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că la data de 30 martie s-a prezentat la o pensiune din Bucium, unde le-a spus administratorilor că este patronul unei firme ce urmează să lucreze la reabilitarea drumului şi este interesat să cazeze la pensiune 13 muncitori.

Administratorii l-a crezut pe individ şi i-a oferit cazare şi masă, crezând că a doua zi, când ar fi sosit muncitorii, bărbatul va achita contravaloare serviciilor, în valoare de 493 lei. Individul a plecat de la pensiune şi nu a mai revenit şi nici nu a mai răspuns la telefon.

Totodată, poliţiştii au stabilit că în data de 31 martie 2015, după ce a plecat de la pensiune , C.C. s-a întâlnit cu un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Bucium, căruia i s-a prezentat ca fiind director al unei societăţi de construcţii şi i-a spus că are pe stoc cantitatea de 400 litri de motorină pe care ar vrea să o vândă la preţul de 4 lei/litru.

Cei doi s-au înţeles ca tranzacţia să aibă loc într-o staţie de carburant din zonă, iar, cu ocazia întâlnirii, C.C. a primit suma de 1.600 lei, după care a plecat cu un autoturism, pretextând că merge să verifice ce s-a întâmplat, întrucât camionul cu motorină întârzia să apară. Individul nu s-a mai întors şi nici nu a mai răspuns la telefon.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că C.C. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de acesta, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi conducere fără permis.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă:

Nu acceptaţi imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeţi că aţi identificat o oportunitate, documentaţi-vă mai întâi, pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză;

Ţineţi minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul;

Dacă aţi identificat un escroc sau aţi devenit victima lui, sesizaţi imediat poliţia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax