Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Mihalț, cu dosar penal. A fost prins în timp ce pescuia în râul Mureș, în perioada de prohibiție

Publicat

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Mihalț s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce pescuia în râul Mureș, în perioada de prohibiție.

Acţiunile pentru combaterea braconajului piscicol au continuat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că perioada de prohibiţie durează până la data de 5 iunie inclusiv.

Potrivit IPJ Alba, la data de 23 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din comuna Mihalţ, în timp ce pescuia în râul Mureş.

Poliţiştii au luat măsura confiscării uneltelor de pescuit, iar bărbatului surprins pescuind ilegal, i-a fost întocmit dosar penal, în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de ”pescuit, prin orice metode, al reproducătorilor, în perioada de prohibiție si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala”, fapta prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23 din 05.03.2008, actualizată.

În conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax