Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Control mortal la Unirea: Un bărbat a făcut infarct după ce a fost imobilizat de o patrulă a poliției

Publicat

Un bărbat de 59 de ani, din Războieni a decedat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost oprit de polițiști pentru control, în timp ce transporta o căruță cu lemne. Bărbatul a refuzat să se legitimeze la cererea polițiștilor, drept pentru care aceștia i-au pulverizat spray lacrimogen, pentru a-l imobiliza și a-l transporta la secția de poliție pentru a-i stabili identitatea.

În noaptea de 20 mai 2012, la ora 2.50, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de către T.A.M., din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, cu privire la faptul că tatăl său, G.P., de 59 de ani, din localitatea Războieni – Cetate, judeţul Alba, a fost depistat de către o patrulă de poliţie a Secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea în timp ce transporta lemne cu căruţa, împrejurare în care a fost agresat, pe motiv că a refuzat să se legitimeze, iar ulterior, fiind transportat la Spitalul Municipal Aiud, a decedat.

Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că în data de 19.05.2012,la  ora 22.10, o patrulă formată din doi agenţi de poliţie din cadrul secţiei 4 Poliţie Rurală Unirea au oprit pentru control, pe strada Traian din comuna Unirea, o căruţă condusă de G.P., care era încărcată cu material lemnos.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze şi să prezinte documentele de provenienţă a materialului lemnos transportat, a devenit agresiv şi i-a ameninţat pe cei doi agenţi cu un topor, motiv pentru care poliţiştii au pulverizat spray iritant lacrimogen înspre acesta, după care l-au încătuşat şi condus la sediul secţiei de poliţie, pentru a-i stabili identitatea.

La sediul secţiei, faţă de G.P. a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform art. 3 pct. 31 din Legea 61/1991, cu amendă în valoare de 200 lei, aceste rămânând în incinta secţiei rurale de poliţiei până la ora 22.40.

Bărbatul, în timp ce se afla în faţa secţiei de poliţie, a luat legătura cu soţia sa pentru a veni să ducă atelaşul încărcat cu lemne întrucât, din cauza spray-ului iritant lacrimogen, îl usturau ochii.

După aproximativ 30 de minute, soţia lui G.P. a sosit în zona secţiei de poliţie şi a apelat Serviciul de Ambulanţă pentru a-l transporta la Spitalul Municipal Aiud, întrucât G.P. acuza o stare de rău.

Apelul a fost efectuat în prezenţa unui agent de la Secţia de Poliţie Unirea, care a avut şi el un dialog cu dispeceratul ambulanţei, oferind informaţii cu privire la locaţia de unde trebuia preluat pacientul. Ambulanţa sosită la faţa locului l-a preluat pe G.P. în stare de conştienţă.

În jurul orei 1.30, medicul de gardă al Spitalului Municipal Aiud a constatat decesul lui G.P., diagnosticul prezumtiv fiind acela de stop cardio respirator.

G.P. se afla în evidenţele medicale cu afecţiuni cardiace iar la examinarea sumară a cadavrului nu au fost evidenţiate urme de violenţă.

Cercetările sunt continuate de către o echipă complexă condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, medic legist şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit concluziilor medico legale preliminare, moartea lui G.P. a fost neviolentă şi a fost cauzată de afecţiunile cardio-vasculare cronice severe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bbc

    duminică, 20.05.2012 at 21:43

    cunosc cazul. as zice si adevaratul motiv pentru care a decedat, dar ma tem ca ar iesi urat..

    • David

      marți, 29.05.2012 at 00:04

      Zi`l nene ca eu sunt curios, ai ajuta pe multa lume cua sta. Pace!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax