Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Sebeş, AMENDAT cu 7000 lei de jandarmi, pentru că a i-a împiedicat să intervină în cazul unui scandal din oraş

Publicat

masini jandarmi Un bărbat de 35 de ani, cunoscut cu antecedente penale, s-a ales cu amendă usturătoare, de 7000 de lei, de la jandarmi. A împiedicat un echipaj de jandarmerie să ia măsuri legale în cazul unui conflict familial din oraş.

Acesta a mai fost sancţionat în trecut de jandarmi pentru săvârşirea unor fapte antisociale şi este cunoscut şi cu antecedente penale. E.C. (35 de ani) se afla sâmbătă, 19 septembrie, în jurul orei 19.00, în apropierea blocului 154, situat în cartierul M. Kogălniceanu din municipiul Sebeş. La acea oră, în urma unui apel la 112, un echipaj de jandarmerie a intervenit în imobilul respectiv deoarece într-un apartament izbucnise un scandal între un bărbat în vârstă de 38 de ani, soţia şi soacra acestuia.

În urma verificărilor efectuate, vinovat de provocarea conflictului a fost găsit bărbatul şi, pentru îndeplinirea procedurilor legale, a fost invitat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş. Acesta a fost foarte cooperant cu echipajul de jandarmerie, şi-a recunoscut fapta şi acceptat să ofere explicaţii suplimentare cu privire la cele întâmplate, însoţindu-i în acest sens pe jandarmi.

În momentul în care ieşeau din scara blocului, E.C. i-a interpelat agresiv, solicitându-le jandarmilor să-i lase prietenul în pace. Fără să ţină cont nici de recomandările primite din partea forţelor de ordine şi nici de cele ale prietenului său care-l îndemna să înceteze şi să plece, acesta a continuat violenţele verbale până când a fost la rândul său oprit, identificat şi sancţionat contravenţional.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că a tulburat liniştea locuitorilor şi a împiedicat echipajul de jandarmerie să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu privind aplicarea măsurile de menţinere a ordinii publice, drept pentru care a fost sancţionat cu două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7000 lei. La rândul său, prietenul pentru care a intervenit a fost sancţionat cu avertisment scris.

Jandarmii reamintesc că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax