Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Sebeş, amendat de jandarmi de cinci ori într-o singură noapte. A făcut scandal şi a sunat nejustificat de trei ori la 112

Publicat

masini jandarmi Într-un interval de două ore, în noaptea de duminică spre luni, un bărbat din Sebeş a fost amendat de cinci ori de jandarmi. Totul a pornit după ce a făcut scandal, la o petrecere de la domiciliul său şi a scos-o pe concubina sa din casă. Aceasta a mers la secţia de Jandarmi şi s-a întors cu forţele de ordine. Gestul femeii l-a pus pe jar pe bărbat, care a şicanat jandarmii o noapte întreagă, a sunat de trei ori la 112, fără motiv întemeiat, inclusiv în prezenţa oamenilor legii, ajungând, încătuşat, inclusiv la sediul Jandarmeriei şi apoi la spital. La sfârşit, a adunat amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

Faptele s-au petrecut luni, 21 martie, începând cu ora 2.10, când o tânără s-a prezentat la sediul Secţiei de Jandarmi Sebeş şi a solicitat ajutor deoarece concubinul său făcea scandal şi o scosese afară din casă. La locuinţa celor doi, situată pe Bulevardul Lucian Blaga din localitate, a fost găsit Ion B. (38 de ani), care petrecea în compania unor prieteni.

Aflând că echipajul de jandarmerie a fost chemat de concubina sa, a înjurat-o pe femeie, a ameninţat-o cu bătaia şi chiar a îmbrâncit-o în prezenţa celor trei copii minori pe care îi au împreună, a musafirilor şi a jandarmilor. De acelaşi tratament au avut parte şi prietenii de pahar care-l îndemnau să se potolească. Totodată, a refuzat să se legitimeze şi a apelat nejustificat numărul unic 112, solicitând intervenţia altor forţe de ordine pe motiv că jandarmii i-au cerut documentul de identitate. În aceste condiţii a fost imobilizat şi condus la sediul Jandarmeriei Sebeş.

După ce a fost sancţionat cu trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 2500 lei, a fost condus la spital deoarece starea în care se găsea putea constitui un risc la adresa sănătăţii sale. A refuzat orice intervenţie medicală, a plecat spre casă şi în jurul orei 3.30 a apelat 112 şi a chemat forţele de ordine. A invocat furtul unui telefon, dar ulterior s-a dovedit că sunase chiar de pe aparatul presupus furat şi motivul real era că dorea ca jandarmii să-l conducă acasă pentru că afară era frig. A fost din nou sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei şi i s-au expus situaţiile în care este îndreptăţit să solicite ajutor la 112. Se pare că nu a înţeles să respecte prevederile legale deoarece la ora 4.01 a solicitat din nou ajutor la numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă, invocând faptul că şi-ar fi rupt membrele superioare. La sosirea jandarmilor a recunoscut că a făcut o glumă şi a vrut doar să vadă în cât timp ajung aceştia la el. Cu toate că a apreciat că a fost contactat în doar 4 minute de la iniţierea apelului, acest fapt nu l-a scăpat de o nouă amendă în valoare de 500 lei.

Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de cazuri, jandarmii reamitesc că numărul unic 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia organelor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. De asemenea, atenţionează că, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 – republicată – alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax