Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bărbat din Sebeș, amendat după ce a refuzat recenzarea. Spune că ”a rămas înmărmurit de ceea ce se urmărește prin recensământ”

Publicat

Un bărbat din Sebeș, Lacrăm, a fost amendat cu 1000 de lei după ce nu a permis unui recenzor să îi prelucreze datele personale în cadrul Recensământului 2021. 

Acesta a precizat că ”a rămas înmărmurit ce se urmărește prin recensământ”, și nu a fost de acord să își dea CNP-ul, făcând apel la Constituția României. 

După ce a fost amendat, bărbatul a mers în instanță pentru a anula amenda primită din partea Poliției Locale Sebeș. În data de 11 aprilie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie.

Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței: ”în fapt, petentul arată că în una din zilele lunii iunie a intrat în casa dânsului o femeie care nici buna ziua nu a dat și i-a spus că trebuie să facă recensământul prin care să indice proprietățile deținute și să-i dea codul numeric personal.

A menționat că nu deține proprietăți, iar casa unde locuiește nu este încă a lor. Susține că datorită faptului că nu a vrut să își dea codul numeric personal, doamna recenzor, care nu s-a legitimat, s-ar fi enervat, amenințându-l că vine și o să îl amendeze.

Apreciază că a cerut informații si a rămas înmărmurit ce se urmărește prin recensământ.

Arată faptul că nu este de acord ca să pună la dispoziția guvernului datele sale personale pentru a împrumuta bani și pentru a nu se face nimic pentru țară. Solicită să se respecte dreptul la intimidate, dreptul la proprietate, dreptul la libera alegere, dreptul la libera circulație, zi și noapte, și dreptul la liberul consimțământ, drepturi ce i le garantează Constituția României. În drept, s-a invocat Constituția României”, a precizat bărbatul în acțiunea pe care a făcut-o în instanță.

”În sarcina petentului s-a reținut că la data de 29.07.2022, la ora 12:00, a refuzat să furnizeze date şi informaţii referitoare la domiciliul din Lancrăm, personalului responsabil cu recenzarea, cu ocazia prezenţei acesteia la domiciliul susmenţionat”, au precizat reprezentații Poliției Locale din Sebeș.

”Acesta a refuzat să furnizeze informațiile referitoare atât la persoanele care locuiesc la imobilul în cauză cât și datele referitoare la locuința respectivă, locuință în care petentul susține că locuiește”, au mai arătat reprezentații Poliției Locale Sebeș.

După ce au judecat cauza, magistrații din Sebeș au considerat că Poliția Locala Sebeș a avut dreptate când l-a amendat pe bărbat și au păstrat amenda de 1000 de lei.

Mai exact au respins plângerea contravențională a bărbatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul Z

    joi, 13.04.2023 at 10:57

    să ne băgăm …….. a hoților din guvern 😉

    în țara asta nu trebuie respectată nici o lege cât timp constituția nu este respectată !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax